Bolu Emniyet Müdürlüğü personeli, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 178’inci yıl dönümü nedeniyle Türk Kızılay’ın başlattığı kan bağışı kampanyasına destek verdi. Kampanya kapsamında Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy’da kan bağışladı. Türk Kızılay yetkilileri tarafından Aksoy'a yapmış olduğu kan bağışlarından dolayı bronz madalya ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber: Aslı Akış

Türk Kızılay’ın çağrısı sonrası “Bu ülke için can da veririz kan da veririz” sloganıyla İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş 178’inci yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası kapsamında iftar sonrası örnek bir davranışa imza attı.

Türk Kızılay’ı Bolu Emniyet Müdürlüğü hizmet binası içerisine kan alma ünitesi kurdu. Mesai saatlerini bitirip evlerine gidip iftarlarını yaparak kan alma ünitesine gelen başta Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, şube müdürleri, amirler ile çok sayıda polis, ilk olarak form doldurup kayıt yaptırdı, akabinde sağlık kontrolünden geçirildi. Uygun koşulları sağlayan tüm emniyet mensupları sırayla kan bağışında bulundu.

“AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK”

Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, farkındalık yaratmak ve Türk Kızılay’ına destek olmak amacıyla kan bağışında bulunduklarını kaydetti.

Kanın insan tarafından üretilemeyen tek ilaç olduğunu anlatan Aksoy,  “Kan kaynağı insan olan, insan tarafından üretilemeyen tek ilaç. Özellikle ihtiyaç olduğunda bulunamaması durumunda çok önemli neticeler doğuran bir durum. Biz Polis Teşkilatı olarak yıllardır bunu geleneksel hale getirdik. Her 10 Nisan’da kan veriyoruz,10 Nisan dışında da gerek hastalara gerek Kızılay’a kan bağışında bulunuyoruz.” dedi.

AKSOY, KAN STOKLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Aksoy,  Türk polisinin şimdiye kadar canıyla olduğu gibi kanıyla da vatandaşın hizmetinde olduğunu belirterek; Kahramanmaraş merkezli depremler, daha önce Kastamonu Bozkurt ve diğer yerlere yaşanan sel felaketleri kan ihtiyacını doğurdu. Kızılay’ın kan stoklarının dolu olması hepimiz için çok önem arz ediyor. Kızılay kurumsal olarak güvenimizi yitirmememiz gerek bir kuruluş. Çünkü ihtiyaç duyduğumuzda ihtiyaç duyduğumuz yegane yer. O yüzden bizde personelimizle birlikte Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş 178’inci yıl dönümünü kutladığımız bu haftada personelimizin de yoğun ilgisiyle kan bağışında bulunmaya karar verdik. Kızılay’ımızda geldi emniyet müdürlüğümüzde gerekli ortamı hazırladı. Biz de Türk Polisi olarak yeri geldiğinde canımız verdiğimiz gibi kanımızı da vererek memleketimize insanlarımıza hizmet etmeyi bir borç biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay’ı bağış sonrası Emniyet Müdürlüğü personeline ikramlarda bulundu.

ÖRNEK DAVRANIŞ SERGİLEDİLER

Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve Bolu İl Emniyet Müdürlüğü personeli,  kan bağışında bulunarak Kızılay’ın kan stoklarına destek vermenin yanı sıra, tam bir toplumsal dayanışma örneği sergilediler.IMG_7726IMG_7721IMG_7687AW869950_06AW869950_01

Editör: Yasin Celal TORUN