BOLUSPOR BU SEZON TARAFLI, TARAFSIZ…”

Boluspor, ligin 8’inci haftasında deplasmanda oynayacağı Ankaragücü maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Kırmızı beyazlılarda teknik Direktör Fuat Çapa, Boluspor’un Hollandalı oyuncusu Mitchell Te Vrede ve son oynanan Altınordu maçında rakip takımın teknik direktör Hüseyin Eroğlu’nun, ‘Ben takımımın Boluspor maçına kadar bu kadar zorlandığını görmedim’ sözünü değerlendirdi. 

Ligde son 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlikle 11’inci sırada bulunan Boluspor’da, gelecek hafta sonu oynanacak Ankaragücü maçının hazırlıkları sürüyor. Kırmızı beyazlılar, liglere verilen milli takım arasında Pazar günü Bursaspor ile Bursa’da hazırlık maçı oynayacak.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, Altınordu maçında takımın rakibe yaptığı baskıyı tam hazır olmayan oyuncularla yaptığını dile getirerek; “Karşınızdaki rakip çok tempolu bir rakip. Sakatlıktan gelmiş oyuncuları tekrar riske atmak istemedik. Tempo olarak Hüseyin hocanın söylemiş olduğu söz gelecek olursak; biz bunu sadece bu sezon değil devamlı yapmaya çalışıyoruz. Bu bizim en büyük artılarımızdan bir tanesi” dedi

“KARŞINIZDAKİ RAKİP ÇOK TEMPOLU BİR RAKİP”

Çapa sözlerine şöyle devam etti: “Biz o baskıyı %100 hazır olmayan oyuncularla yaptık. Bu da bir gerçek. Biz neden Yusuf ve İshak ile karşılaşmaya başlamadık. Çünkü herkes belki hazır olan oyuncuyu neden oynatmadı? Yusuf, Çarşamba günü takım antrenmanlarına katıldı. İshak’ta aynı şekilde. Perşembe günü taktik antrenman zaten çok fazla bir şey göremedik. Karşınızdaki rakip çok tempolu bir rakip. Sakatlıktan gelmiş oyuncuları tekrar riske atmak istemedik. Tempo olarak Hüseyin hocanın söylemiş olduğu söz gelecek olursak; biz bunu sadece bu sezon değil devamlı yapmaya çalışıyoruz. Bu bizim en büyük artılarımızdan bir tanesi. Belki bu sezon sakatlıklarla ilgili şanssız bir dönem yaşadık ama geçtiğimiz sezonki oynamış olduğumuz oyun da bundan çok farklı değildi. Ama şu anda kalite olarak biraz daha farklıyız. Daha kaliteli oyuncularla oynadığınız zaman bunu sahaya yansıtmak daha kolay oluyor. Şuanda istediğimiz oyunda kesinlikle değiliz. Şu anda halen daha eksiklerimiz var. Ama şunu çok iyi biliyorum. Boluspor bu sezon taraflı, tarafsız herkesin beğenisini alacak. Ben bu sene tek karşılaşmadan memnun değilim. Oda Ümraniyespor maçı. Onun dışında biz oynamış olduğumuz karşılaşmalarda rakibimizden geri değildik. Hatta bazı karşılaşmalarda rakibimizden daha iyi oynadık. Ama sonuca yansıtamadık. Önemli olan bunu önümüzdeki günlerde hem sonuca yansıtmak hem de güzel olan futbolu daha üzerine koyaraktan devam ettirmek. Bunu da yapacağımıza inanıyorum.”

“ÇOK FAZLA ISRAR ETMENİN BİR ANLAMI YOK”

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, Mitchell Te Vrede ile ilgili yaptığı açıklamada ise şunları dile getirdi: “Biz yönetimle her oyuncunun değerlendirmesini yaptık. Te Vrede içinde yaptık. Geçen sezondan beri beklediğimiz performansı alamadık yaşamış olduğu hastalıktan dolayı. Bu sezon tamamen ilk günden bu yana takımla çalışmalara başladı. Hazırlık döneminde süre olarak en çok oynayan oyuncu. Zaman zaman ilk on birde başlattık, zaman zaman sonradan oyuna aldık. Gördük ki, çok fazla ısrar etmenin bir anlamı yok. Bazen karar almak zorundasınız. Burada ya devam etmek gerekiyor yada bir şekilde ayrılmak gerekiyor. Biz yönetimle hem fikir olarak böyle bir karar alındı Te Vrede ile ilgili. Yönetimimiz şu anda görüşmelerini devam ettiriyor. Bu artık fesih mi olur yoksa sözleşmesini devam ettirip daha değişik bir anlaşma mı olur o artık yönetim ile Te Vrede arasında kalan bir konuşma olacak. İki taraf karşılıklı oturup bir karar alacaklar.

 

Editör: TE Bilisim