Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinin görevlendirmesiyle Bolu Belediyesinin, Adıyaman’daki çalışmalara destek vereceğini belirterek, “Diyecekler ki ‘Bolu Belediyesi, sen Adıyaman’ın Kahta ilçesinde veya Gölbaşı ilçesinde şu caddelerde altyapı hizmeti vermeni bekliyoruz.’ Biz de elimizden geleni yapacağız” dedi.

Adıyaman, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremden sonra hasar ve can kaybının meydana geldiği illerden birisi oldu. Şehrin ve ilçelerinin kalkındırılması ve yeniden inşasının gerçekleştirilmesi için de Bolu Belediyesine, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından görev verildi. Gelişmeyi, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın toplantısında kamuoyunda duyurdu.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ BAZI BELEDİYELERE GÖREV VERMİŞ”

Partinin yürüttüğü çalışmaya ilişkin bilgi veren Özcan, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, büyükşehir belediye başkanlarını koordinasyonunda bazı belediyelere görev vermiş. 24 tane belediyeye de Adıyaman ve ilçelerinde çalışma yapma görevi vermiş. Bize tebliğ edecekler. Diyecekler ki ‘Bolu Belediyesi, sen Adıyaman’ın Kahta ilçesinde veya Gölbaşı ilçesinde şu caddelerde altyapı hizmeti vermeni bekliyoruz.’ Biz de elimizden geleni yapacağız” dedi.

“3 LİRALIK KATKI VERSİNLER, 6 LİRALIK HİZMET VERELİM”

Özcan, çalışmaların daha etkin yapılabilmesi için İl Bank paylarının arttırılması gerektiğini söyleyerek, “Ama bu süreçte tüm belediyeler için söylüyorum. Hükümet İl Bank paylarını arttırırsa, bizim yardım bölgelerine… Dediğim gibi en az 500 bin konut yapılacak. Kamu binaları hariç, altyapısından bahsettim. Hükümet bize ne kadar yardımcı olursa, altyapı sorununu çözülmesi noktasında bizde Devlet’imize o kadar yardımcı olmuş oluruz. Devlet’in cebinden 30 milyar Dolar çıkacaksa, bunun 15’i belki belediyeler tarafından karşılanmış olacak. O yüzden 3 liralık katkı versinler, biz bunun karşılında 6 liralık hizmet verelim” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim