Seçim tarihi öne alınacak mı? Tartışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Adnan Menderes'in 14 Mayıs 1950'de ''Yeter söz milletin'' diyerek sandıktan zaferle çıktığını hatırlatan Erdoğan, ''Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, 6'lı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına 'Yeter' diyecektir.'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Seçimlerin ne zaman yapılacağı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk kez çok net bir mesaj geldi.

Erdoğan, merhum Başbakan Adnan Menderes'in 14 Mayıs'ta seçimden zaferle çıktığını hatırlatarak "Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, 6'lı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına yeter diyecektir.'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı, SİHA üreticisi Baykar firmasına devlet bütçesinden doğrudan kaynak aktarıldığını öne süren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a tepki da gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

SEÇİM TARİHİ ÖNE ÇEKİLECEK Mİ?

''2023 bizim için hem 20 yıllık eser ve hizmet siyasetimizin sembolü hem de yeni vizyonumuz 'Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcıdır. Önümüzdeki aylarda yaşanacak seçimi önemli ve tarihi kılan da işte budur. Hayatımızda hiçbir seçim kolay olmadı. Her seçimde de sandıktan zaferle çıkmayı başardık. 2023 seçimlerine karşımızda oluşturulan ucube ittifakın hezeyanları ile uğraşarak hazırlanıyoruz.

''SEÇİM 14 MAYIS'TA'' MESAJI: MİLLETİMİZ 73 YIL SONRA AYNI GÜN 6'LI MASAYA YANITINI VERECEK

Rahmet Menderes 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletin' demiş ve sandıktan büyük bir zaferle çıkmıştı. Şimdi de 'Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir' diyerek 2023'te milletimizin desteğine talibiz. Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, 6'lı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, kifayetsiz muhterislere 'Yeter' diyecektir. Milli iradenin en yüksek makamı olan Meclisimizden meydan okuyorum; ne yaparsanız yapın yine başaramayacaksınız.

Editör: TE Bilisim