Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’ın danışmanı Taha Furkan Sönmezel’in eşinin kendi isteğiyle Bolu Belediyesi’nden istifa ettiğini ifade etti. Başkan Özcan, Taha Furkan Sönmezel hakkında da soruşturma başlatıldığını vurgulayarak; “Belediyenin, benim memurum olan danışman her gün bana hakaret ediyor. Yasal işlemleri başlattım. Meclis’te de soruşturma başlatıldı” dedi.

 Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’ın danışmanı Taha Furkan Sönmezel’in eşinin belediye farklı görevlendirmelerde bulunduğunu ve işini yerine getirmediği kaydetti ve kendisiyle ilgili sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımları hatırlattı.

“KİMSE ‘PARTİZANLIK YAPTIN’ DİYEMEZ”

Taha Furkan Sönmezel’in hala Bolu Belediyesi personeli olduğunu dile getiren Başkan Özcan, “Taha Bey’in eşi belediyemizden istifa etti. Taha Bey, belediyenin memuru. Seçildikten sonra Sayın Milletvekilimiz bir istekte bulunarak Taha Bey’i danışman olarak istedi. Bende bir belediye personelinin bir milletvekiline danışmanlık yapması fikrini sevdim ve kabul ettim. Hiç itiraza gerek kalmadan görevlendirme yaptım. Ama ben belediye içerisinde amirlik yapıyorum. Hangi personelin nerede çalışması gerektiğine ben karar veririm. Bana kimse bu konuda ‘Partizanlık yaptın’ diyemez. Arzu Aydın’ın saldırıları bu olaydan sonra arttı. Bu olaya kalmadan da Hisar Tepesi konusunda başladı zaten. AK Parti binasının tam karşısında. 9 aydır bekliyor” ifadelerini kullandı.

 “HAKSIZLIK YAPMAM”

Başkan Özcan, Belediyede çalışan herekse adil davrandığını belirterek partizanlık yapmadığının altını çizdi. Özcan; “AK Partili bir belediye meclis üyemizin eşi İmar Müdürlüğü’nde çalışıyor. Görev yerinde hiçbir değişiklik olmuş mu? İşini yapıyor. AK Parti İlçe Başkanı’nın eşi İmar Müdürlüğü’nde çalışıyor. Görevinde bir değişiklik yapmış mıyım? Yapmadım. AK Partili diye kimseye haksızlık yapmam. AK Partili vatandaşlarımızdan oy aldım ben. Bana en çok tepkiyi kendi partimdekiler gösteriyor. Benden bazılarının beklentileri fazlaydı. “Ben partileri ile ilgilenmeyeceğim. Adaletli davranacağım” demiştim. Sokağa çıktığınız zaman hiçbir vatandaşımızdan “ben AK Partiliyim, Belediyede şu işim olmadı” cümlesini duyamazsınız. ‘Tanju Bey beni farklı partiliyim diye engelledi’ diyebilecek hiçbir Allah’ın kulu yoktur. Benim odamda bir tane 6 ok yok. CHP’yi simgeleyen bir ‘C’ harfi yok. Burasının kamu kuruluşu olduğunu düşünüyorum ben. Adil davranmaya çalışıyorum. Ben kimin nerede çalışacağına karar verme gibi bir hakkım var” dedi.

“MİLLETVEKİLİNİN MUHATABI BELEDİYE BAŞKANIDIR”

Milletvekilinin muhatabının belediye başkanı olduğunu dile getiren Başkan Özcan, Arzu Aydın’ın kendisine bir şey söylemek istediği zaman Taha Furkan Sönmezel’i kullandığını söyleyerek;  “Bir milletvekilinin muhatabı bir belediye başkanıdır. Siz hiç benim çevremden Arzu Aydın ile ilgili tek bir paylaşım yapan ya da hakaret eden birini gördünüz mü? Belediyenin memuru olan, benim memurum olan danışman her gün bana hakaret ediyor. Yasal işlemleri başlattım. Meclis’te de soruşturma başlatıldı zaten. Biz siyaseti biliriz. Bana birisi cevap verecekse kendisi versin. Örneğin MHP İl Başkanı bana cevap verecekse kendisi verir. Başkan birine cevap verdirtmez. Hiçbir saygısızlık yapmıyoruz” şeklinde konuştu.

“MEMURLARA BEN SİYASİ GÖZLE BAKMIYORUM”

Başkan Özcan, Bolu Belediyesi’nde 15 yıldır işe alınan memurların referanslarının AK Partili isimler olduğuna işaret ederek;  “Belediyeye alınan memurların çoğunluğu AK Partili isimlerin referansı ile alınmış. Kimin oğlu, kiminin kızı, kiminin eşi… Ben uğraşacak olsam AK Partili İlçe Başkanın eşi Belediye Meclis üyesinin eşi ile uğraşırım. Benim böyle bir derdim yok. İşini yapan AK Partili olursa başımın tacı yaparım. İşini yapmayan en koyu CHP’li olursa bile kapının önüne koyarım. Buradaki memurlara ben siyasi gözle bakmıyorum. Kim AK Partili onu dahi bilmiyorum. Araştırmadım” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim