Demokrat Parti Bolu İl Başkanlığı, il yönetimine usulsüz yöntemlerle başkan atandığı gerekçesiyle, toplu istifa etti.

Haber: Oğuzhan Eke

Türk siyasi hayatının en eski yapılarından olan Demokrat Parti’de (DP) dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bolu İl Başkanlığı görevine seçim yapılmadan yeni bir başkan atandığını ifade eden DP Bolu İl Başkanlığı üyeleri, basın açıklaması yaparak istifalarını duyurdu.

“HİZMET VEREN KİŞİLER DIŞLANARAK ATAMA YAPILMIŞTIR”

Bolu’da bir kafede gerçekleştirilen basın açıklamasında Eski İl Başkanı Adem Gümüş konuştu. İl Başkanlığına uygun olmayan kişilerin atandığına vurgu yapan Eski İl Başkanı Gümüş, “Bolu İl Başkanlığına, demokrasiye uygun olmayan şekilde ve bu davaya gönül vermiş, iyi ve zor zamanlarda hizmet veren kişiler dışlanarak atama yapılmıştır. Geçen yıl genel başkan yardımcısı görevinde bulunan Murat Aydoğdu, görevleri başında bulunan Bolu teşkilatlarını baypas ederek, il yönetiminde bulunan bir zat ile sürekli görüşmeler yapmıştır. Bunun üzerine yönetimde bulunan kişi ile konuşulmuş, il başkanı adayı olacak ise teşkilatlar ile görüşülerek göreve talip olunması istenmiştir. Ancak aday olmayacağını beyan etmiştir” dedi.

“KONGRE YAPILMASI ENGELLENMİŞTİR”

İl Başkanlığının görev süresi sona erdiği için kongre kararı aldıklarını belirten Eski İl Başkanı Gümüş, “Görev süresi 17.02.2021 Tarihinde sona erecek olan Bolu il başkanlığı toplanarak 12.02.2021 Tarihi itibarı ile kongre kararı almış ve seçim kuruluna müracaat ederek gerekli vecibeleri yerine getirmiştir. Ancak Demokrat Parti Genel Başkanı imzası ile seçim kuruluna gönderilen yazı ile yapılacak olan kongrenin ileri bir tarihe ertelenmesi talep edilerek, kongre yapılması engellenmiştir” ifadelerini kullandı.

“KONGRENİN YAPILMASI İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNULMUŞTUR”

Kongre yapılması için girişimde bulunduklarına işaret eden Eski Başkan Gümüş, “Bunun üzerine genel merkez nezdinde kongrenin yapılması ve sağlıklı bir seçim süresi için Bolu Demoktarları girişimlerde bulunmuşlardır. İlimize 2 defa müfettiş gönderilmiş olup, görüşmeler sonucunda, demokrasinin gereği olan seçimin yapılması huşundaki görüşlerimiz haklı görülmüş ve genel başkana iletilmiştir. Bu belirsiz ortamda partimize katılım yapacak olan gençler ve bayanlar partimize kazandırılamamışlardır” diye konuştu.

“KONGRE YAPILMADAN İL BAŞKANI OLARAK ATANMIŞTIR”

İl Başkanının adaylık sürecine girmeden ve seçim yapılmadan atandığını belirten Gümüş, “Tüm bu olanlar sonucunda aday olmadan, kongre yapılmadan il başkanı olarak atanmıştır. Bolu ilinde çözüm yerine sorun çıkaran genel merkez yönetiminin ülke sorunlarını çözemeyeceği inancı hasıl olmuştur. Gelişmeler üzerine, beraber yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişmeyen, büyük Türkiye sevdalısı, ellerindeki tüm imkânları ile bu davayı sırtlayan, bu uğurda evlatlarını, servetlerini yitiren Bolu Demokratları toplu istifa kararı almışlardır” açıklamasında bulundu.

“UZUN İSTİŞARELER SONUCUNDA BU KARAR ALINMIŞTIR”

Kararın uzun fikir alışverişleri sonucunda alındığını belirten Gümüş, “İlimizi; Genel merkez nezdinde temsil eden, İl başkanlarımız, İlçe başkanlarımız, Milletvekili adaylarımız, Kadın kollarımız, Gençlik kollarımız, Delegelerimiz ve üyelerimiz ile uzun istişareler sonucu bu karar alınmıştır. Demokrasi adına canlarını feda eden başta Adnan Menderes ve Süleyman Demirel olmak üzere tüm demokratları rahmet, minnet ve saygı ile yad ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim