Meteoroloji'den gelen son hava raporlarına göre bugün sağanak yağış beklenen 22 ile sarı, 2 ile ise turuncu uyarı geçildi. Öte yandan AFAD ise gerçekleşebilecek olası sel ve su baskınları konusunda Bartın, Kastamonu ve Zonguldak'daki vatandaşlara tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Yağışların; Batı Karadeniz (Düzce hariç), Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Amasya çevreleri ile Van'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli, Zonguldak, Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı, Sinop'un batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

2 İLE TURUNCU, 22 İLE SARI UYARI

Meteoroji tarafından Bartın ve Kastamonu'ya turuncu uyarı verildi. Sarı uyarı verilen iller ise Ağrı, Artvin, Bitlis, Bolu, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Kars, Mardin, Muş, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Karabük, Düzce olarak sıralandı.

BOLU BELEDİYESİNDEN DE UYARI GELDİ

Bolu Belediyesi de Bolulu vatandaşlara attığı SMS ile uyarılarda bulunarak; “Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'dan alınan bilgilere göre Bolu'da halen kuvvetli olarak devam eden yağışların;  bu gece (Pazar) saatlerinden itibaren etkisini arttırarak, yarın gece (Pazartesi) saatlerine kadar yer yer şiddetli ve aşırı olması beklenmektedir.  Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın meydana gelebilecek olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını, bodrum katlarda gerekli tedbirleri almalarını önemle rica ederiz” ifadelerine yer verdi.

 

 

Editör: TE Bilisim