HABER

DOĞANAY, RAMAZAN AYINI KUTLADI

Abone Ol

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, tüm insanlığın büyük bir salgınla karşı karşıya kaldığı bu günlerde Ramazan ayının tüm vatandaşlara hayırlar getirmesini diledi. Doğanay; “Ramazan-ı Şerifin hayırlara vesile olmasını yüce rabbimden temenni ediyorum. Herkes kendi evinde teravih namazını kılacak, orucunu tutacak. Bu seneki Ramazan’da böyle geçecek. Mübarek Ramazan-ı Şerifin yüzü suyu hürmetine korona virüs salgını da ülkemizden ve dünyadan def olur gider diyelim” dedi.

Haber: Aslı Akış

İslam dininin kolaylık dini olduğunu vurgulayan Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, korona virüs salgını sürecince kronik rahatsızlığı olan vatandaşları uyardı.

“İSLAM DİNİ KOLAYLIK DİNİ”

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Koronava virüs salgını nedeniyle bu yıl ramazan aynın farklı bir atmosferde geçeceğini belirten Doğanay; “Mübarek Ramazan-ı Şerif geldi. Her sene Ramazan’a farklı bir atmosferde farklı bir huşu içerisinde hazırlanış dönemleri olurdu. Ama bu yıl farklı. Malum bildiğiniz hastalık yüzünden koronavirüs’ün ülke genelindeki durumu yüzünden burada İnşallah. Ama burada özellikle hastalığın olduğu dönemde kronik rahatsızlığı olan hemşerilerimizin özellikle dikkat etmesi gerekir. Teravih namazı bu sene kılınamayacak. İnsanlar artık kendi evlerinde bireysel olarak teravih namazlarını kılacaklar. İslam dini kolaylık dini. Bunun kolaylığını veriyor. Bunlara harfiyen uyacağız, uymaya çalışacağız. Bazen görüyoruz, vatandaşların bir arada namaz kıldıklarını görüyoruz. Bunlara Diyanet İşleri Başkanlığından bir açıklama olmadığı sürece bu tür işlere kalkışmayalım. Allah korosun, 1 kişi 30 kişiyi etkiliyor. 30 kişi, 150 kişiyi etkiliyor. Bundan kurtarmaktan için bu sene Ramazan bu şekilde geçecek. Gayret göstereceğiz diyelim inşallah” şeklinde konuştu.