Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Bolu’da katıldığı programda ekonomiyi, “Faiz düşük, yüksek kur’ diyorlar. Bu da ülkeyi batırıyor. Asgari ücrete, işverenin parasını veriyor. Emekliye ve memura da yüzde 50 versin. Takdir edelim” ifadeleriyle değerlendirdi.

Özel Haber: Oğuzhan Eke – Yasin Celal Torun

Partisinin Bolu il kongresine katılan DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Türk modeli ekonomi ve asgari ücret zammını değerlendirdi. Yeni ekonomi modelinin ne olduğuna dair soru yönelten Milletvekili Enginyurt, tepkisini “Bir hafta önce Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Çin modeli ekonomi’ diyordu. Bir haftada ne değişti de ‘Türk modeli ekonomi’ demeye başladılar? Nedir Türk modeli ekonomi? 20 yıldır ülkeyi başka bir parti mi yönetiyor? 20 yıldır ekonominin başında Recep Tayyip Erdoğan’dan başka birisi mi var? Ekonomiyi bilen, benim diye Recep Tayyip Erdoğan, yeni yazdığı ekonomi kitabında yeni bir modeli mi belirledi? Nedir bu model?” diyerek gösterdi.

“BİLİNMEYEN MODELE KİM NE OYUN KURDU?”

Hükümet kanadı tarafından dile getirilen “dış güçler” konusuna da değinen Enginyurt, “Yani iktisadın kuralları bellidir. Dünya’daki iktisadi kurallar bellidir. Bunun dışında yeni bir kural mı geliştirdiler? ‘Faiz düşük, yüksek kur’ diyorlar. Bu da ülkeyi batırıyor. Dolayısıyla baktığımızda hangi Türk modelinden bahsediyorlar? Neden bahsediyorlar? Hem Türk modeli ekonomiden bahsediyorlar hem de çıkıp diyor ki, ‘Dış güçler ülkeye oyun kuruyor’ diyor. Bilinmeyen bir modele kim ne oyun kurdu? Türk modeliyle ülkeyi geliştirecekseniz, Türkiye’de ekonomik kurtuluş savaşını kime karşı başlattınız. Maliye ve Hazine Bakanı, ‘Dış güçler yok, iç güçler piyasayı bu hale getiren’, Numan Kurtulmuş dün yaptığı açıklamada, ‘Muhalefet kadar biz de biliyoruz ülkede ekonomik sıkıntılar olduğunu’ diyor. Ülkede ekonomik sıkıntılar varsa sorumlusu, sebebi kim” dedi.

“İŞVERENİN PARASINI VERİYOR”

Asgari ücretin ise işverenin cebinden çıktığını belirten Enginyurt, memur ve emekli zamlarına da yüzde 50 zam yapılması talebinde bulunarak, “4 bin 250 lira verdikleri asgari ücret verdikleri gün 284 Dolar’dı, bugün 251 Dolar. Verdikleri yüzde 50’i, ‘Tarihinin en yüksek rakamı‘ diyerek yalan konuşuyorlar. 95-96-97 ve 99 yıllarında asgari ücrete yüzde 100 zam yapıldı bu ülkede. Asgari ücrete zam yaparken parayı cebinden vermiyor ki Recep Tayyip Erdoğan, işverenin parasını veriyor, işverenin cebinden çıkıyor. Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetine tavsiyemiz şudur: ‘Asgari ücrete yüzde 50 verdik’ diyene kadar buyursun, emekliye ve memura da yüzde 50 versin. Takdir edelim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim