HABER

EDİRNE'NİN BOLULU VALİSİ İÇİN BOLU TÜRKÜSÜ SÖYLEDİLER

Abone Ol

Edirne’nin, Bolulu Valisi Ekrem Canalp, Kırkpınar Davul Zurna ekibi tarafından söylenen Bolu türküsüyle, 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine davet edildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Tarihi ve kültürüyle, Türkiye’nin en çok takip edilen güreş etkinliği olan Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin 660. yıl dönümü için çalışmalar başladı. Edirne’de adet olduğu üzere, şehrin önemli isimleri Kırkpınar Davul Zurna ekibi tarafından türküler eşliğinde güreşlere davet ediliyor.

Edirne Valisi Ekrem Canalp de Kırkpınar Davul Zurna ekibi tarafından türküler söylenerek güreşe davet edildi. Davul zurna ekibi diğer davetlerinden farklı olarak Bolulu olan Vali Canalp için  “Benden Selam Olsun Bolu Beyine” türküsü söylendi. Vali Canalp de ekibin türküsüne tempo tutarak eşlik etti.

Vali Canalp, türkünün "Çıkıp şu dağlara yaslanmalıdır, At kişnemesinden kalkan sesinden, Dağlar seda verip seslenmelidir, seslenmelidir" sözlerini de şiir formatında seslendirdi.  Vali Canalp, "Sizler beni coşturdunuz, Allah da sizleri coştursun, coşkunuzu daim kılsın" diyerek ekibi uğurladı.