Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Bolu İl Başkanı Harun Ceylan, ek protokol açıklaması yaparak, “Emeğiniz için, alın teriniz için sizleri Sağlık İş Sendikamıza davet ediyoruz!” dedi.

Haber Merkezi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapılan toplu iş sözleşmesine ilişkin Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Bolu İl Başkanı Harun Ceylan tarafından açıklama yapıldı. Ceylan sözleşmenin kendi sendikasının girişimiyle kabul edildiğini belirterek, başka bir sendikaya tepki gösterdi. Ceylan, Sağlık İş Sendikasına davette bulundu. Yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“HAKSIZLIKLARIN GİDERİLMESİNİN MÜCADELESİNİ VERDİK”

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda sözde yetkili sendika tarafından imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin imzalandığı ilk günden itibaren işçiler adına mağduriyet yaratacak, hak kayıplarına sebep olacak maddeleri her platformda dile getirerek yaratılan haksızlıkların giderilmesinin mücadelesini verdik.”

“EMEK MÜCADELEMİZİ KAZANIMLA SONUÇLANDIRDI”

“Genel Başkanımız Hakan Toy ve Türk İş Genel Başkanımız Ergun Atalay Kamu Çerçeve Protokolü ile oluşan hak kaybının sosyal hizmet işçileri açısından büyüklüğü ve kabul edilebilir olmadığını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile defalarca kez yapılan görüşmelerde dile getirerek Ek Protokol yapılmasının elzem olduğunu ilettiler. Nihayetinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın, ‘Bakanlığımızda Kamu Çerçeve Protokolü kapsamı dışında kalan işçilerimiz için Ek Protokol yapılıp mağduriyeti ortadan kaldıracağız’ açıklaması sosyal hizmet işçilerimiz için Toplu Sözleşme imza tarihinden itibaren sürdürdüğümüz emek mücadelemizi kazanımla sonuçlandırdı.”

“SENDİKADAN TOPLUCA İSTİFALARI BAŞLATMIŞLARDIR”

“Ek Protokol sürecini de işçilerimiz adına takip edeceğimiz Aile Bakanlığı’ndaki sözde yetkili sendika ‘Bugün biz yaptık, biz başardık’ dese de sosyal hizmet emekçileri emeğin hakkı için gerçekten mücadele eden sendikamızla birlikte yürümeye karar vermiş ve sözde yetkili sendikadan topluca istifaları başlatmışlardır.”

“SİZLERİ SAĞLIK İŞ SENDİKAMIZA DAVET EDİYORUZ”

“İstifa eden işçilerin Ek Protokolden faydalanamayacağı yalanını tam aksini söyleyen Anayasa Mahkemesi Kararı ve bakanlık görüş yazısı rağmen yeniden devreye sokarak emekçileri yeni hak kayıpları için sendikalarında tutmaya çalışan sözde sendikacılara sosyal hizmet işçilerinin itimat etmemesi ve Sağlık İş Sendikası çatısı altında haklarımızı iyileştirmek ve geleceğe güvenle bakmak için birleşme çağrımızı büyütmelerini istiyoruz! Emeğiniz için, alın teriniz için sizleri Sağlık İş Sendikamıza davet ediyoruz!”

Editör: Oğuzhan EKE