"ALLAH'TAN BAŞKASI ÖNÜNDE EĞİLMEDİK VE MİLLET İRADESİNE HER DAİM SAYGI DUYDUK"

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Muhtarlar Derneği Genel Kurulu'nda köy ve mahalle muhtarlarına seslenerek, "Bugüne kadar millet iradesi üzerinde hiçbir güç tanımayan, Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmeyen ama millet iradesine saygı duyan bir hareketin temsilcileriyiz. 16 Nisan'da köklü bir sistem değişikliğini hep birlikte neticelendirdik. Sandığa yansıyan iradeye saygı duymak bizlerin vazifesi. Bu milletin iradesini sizler muhtarlar olarak ortaya koyuyorsunuz. Sizin sandığınızdan çıkan iradeyle yol arkadaşlığı yapmaktan, birlikte hareket etmekten onur duyuyorum" dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu'na katılarak, Fikret Özen başkanlığındaki dernek üyesi köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Genel kurulda muhtarlara seslenen Milletvekili Ercoşkun, "Bolu'nun her köşesinden gelerek, bugün bizlerle birlikte olan mesai arkadaşlarım, Bolu'nun yiğit ve mert muhtarları hepinizi saygıyla selamlıyorum" diyerek, sözlerine başladı.

"BİZİM EN ÖNEMLİ MESAİ ARKADAŞIMIZ MUHTARLARDIR"

Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarında muhtar seçilebilmenin zorluğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Bizim en önemli mesai arkadaşlarımız muhtarlardır. Cumhurbaşkanımız önderliğinde, Başbakanımızla, bakanlarınızla bu ülkenin kaynaklarını milletimize hizmet etme noktasında kullanırken, bunu ilk aşamada istişare ettiğimiz seçilmiş kişiler muhtarlardır. Muhtarlık seçimleri kolay geçmez. Siyasi parti seçimlerine benzemez. Bizler siyasi partileri temsil ederek oy isteriz ama muhtarlarımız yılların birikimi ve ilişkileri üzerinden bunu yapar. O yüzden ne kadar zor olduğunu biliriz."

"CUMHURBAŞKANIMIZIN BAŞARISININ ARKASINDA MUHTARLARIMIZDAN ALDIĞI GÜÇ VAR"

Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarının devamında, AK Parti hükümetleri dönemlerinde muhtarların ülkeye hizmet sağlama noktasında sağladıkları katkıları açıklayarak, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ülke meselelerine ne kadar hakim olduğunun altında da aslında Türkiye'nin her köşesinden gelen muhtarlarla yapmış olduğu toplantılar yatar. Çünkü çok büyük bir ülkede yaşıyoruz. 80 milyonla Avrupa'nın en büyük nüfuslarından birine sahip Türkiye. Ve coğrafi anlamda da çok çeşitli alanlara yayılmış bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülkenin meseleleri de büyük. Ama Cumhurbaşkanımız bugün başarılıysa, arkasında sizlerden aldığı güç var. Sizin aktardığınız bilgiler var. Sizlerin ortaya koyduğu sorunlar var ve bu sorunların çözümü noktasında sizin kalbinizden, gönlünüzden ne geçiyorsa, Sayın Cumhurbaşkanımızda bunları hizmete dönüştürmek için gayret ediyor."

"16 NİSAN'DA SORUMLULUKLARIMIZ DAHA DA ARTTI, DAHA YAPACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR"

Milletvekili Ercoşkun, Anayasa değişikliği halk oylamasına değindiği açıklamalarının devamında, şu ifadeleri kullandı: "Bugüne kadar elbirliğiyle ülkenin bugünlere gelmesini hep birlikte sağladık. 16 Nisan'da köklü bir sistem değişikliğini hep birlikte neticelendirdik. Bu manada da vermiş olduğunuz desteklerden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü tüm ilçelerde, merkeze bağlı köylerden kuvvetli bir destek gördük. Allah hepinizden razı olsun. Bundan sonra sorumluluğumuz bir kat daha arttı. Daha yapacağımız çok şey var. Bu ülke kaynaklarını çoğalttıkça, bizde bu kaynakları hak eden milletimiz için en ücra köşeye kadar sizlerle birlikte yerine getireceğiz.

Bugün CHP milletvekili, İl Genel Meclisi Başkanımız, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri muhtarlarımıza verdiği değeri göstermek için bugün burada."

"SANDIKTAN ÇIKAN İRADEYE SAYGI DUYMAK BİZLERİN VAZİFESİDİR! BİRLİKTE HAREKET ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM"

Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarında ayrıca, şöyle konuştu: "Sandıktan çıkan iradeye saygı duyan bir iradenin temsilcileriyiz. Bugüne kadar millet iradesi üzerinde hiçbir güç tanımayan, Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmeyen ama millet iradesi önünde saygı duyan bir hareketin temsilcileriyiz. Bu milletin iradesini sizler muhtarlar olarak ortaya koyuyorsunuz. Dolayısıyla sandığa yansıyan iradeye saygı duymak bizlerin vazifesi. En zor zamanlarda en doğru kararı bulur, çekip çıkarırsınız ve son noktayı koyarsınız. Buna inancımız tam. Sizin sandığınızdan çıkan iradeyle yol arkadaşlığı yapmaktan, birlikte hareket etmekten onur duyacağımızı ifade ediyorum."

MİLLETVEKİLİ ERCOŞKUN'DAN MESAİ ARKADAŞLARINA TEBRİK VE KUTLAMA

Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarının sonrası köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Milletvekili Ercoşkun, genel kurulda güven tazeleyerek yeniden Muhtarlar Derneği Başkanlığı'na seçilen Fikret Özen'e ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diledi ve önümüzdeki dönemde de devam edecek mesai arkadaşlıklarından duyduğu memnuniyeti bildirdi.

 

Editör: TE Bilisim