Bolu Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevi’nde gerçekleşti. Toplantıda, birlik encümenine üye seçimi yapıldı. İl Genel Meclis üyesi olarak Erol Özak ve İlhan Serçe, Muhtarlar Fikret Özen ve Mehmet Baran ile Birlik encümenine seçildi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği 2017 yılı Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Aydın Baruş, Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer ve Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyeleri ile köy muhtarları katıldı.

Divan Başkanlığını Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy’un yaptığı toplantıda ilk olarak geçtiğimiz aylarda vefat eden Birlik 1. Başkan Vekili Ilıcakınık Muhtarı İsmail Özer’in yerine Yenicepınar Köyü Muhtarı Hasan Çetinkaya oy çokluğuyla seçildi. Ardından Birlik Encümenine İl Genel Meclis Üyeleri Erol Özak, İlhan Serçe ve İbrahim Ayhan ile Muhtarlar Fikret Özen, Abdullah Özkan ve Mehmet Baran aday oldu. Merkez ilçenin 4 encümeni köy muhtarlarının oylarıyla belirlendi.

Yapılan oylama sonucunda İl Genel Meclis Üyesi olarak aday olan Erol Özak 84 oy, İlhan Serçe 72 oy, İbrahim Ayhan 35 oy alırken, Yazıören Köyü Muhtarı Abdullah Özkan 58 oy, Ketenler Köyü Muhtarı Fikret Özen 73 oy, Demirciler Köyü Muhtarı Mehmet baran 60 oy aldı. Böylece 2 İl Genel Meclis Üyesi ve 2 Muhtardan oluşan Köylere Hizmet Götürme Birliğinin yeni encümeni Erol Özak, İlhan Serçe, Fikret Özen ve Mehmet Baran’dan oluştu.

“HER YIL DAHA İYİ ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORUZ”

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, sonuçların Bolumuza, ilçelerimize ve köylerimize hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Bugüne kadar Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğinde görev alan valilerimize, vali yardımcılarımıza, il genel meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Biz Özel İdare ve birlik olarak birlikte hareket ediyoruz. Amacımız köylerimize en iyi hizmeti götürmek. Sınırlı imkanlarımızı sonuna kadar kullanarak en fazla hizmeti köylerimize vermeye çalışıyoruz. Sizlerle birlikte 4’üncü görev yılımıza girdik. 2016 yılı çalışmalarımız açısından oldukça başarılı bir yıl oldu. Her yıl daha başarılı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl 1.700.000 TL. civarında olan bütçemiz, 2017 yılında 4.670.000 TL. civarına ulaştı. Bu gerçekten ciddi bir artış. İnşallah bu yıl hizmetlerimiz daha fazla olacak. Gerekli planlarımız yapıldı ve köylerdeki çalışmalarımız başladı. Çalışmalarımızda bize destek veren tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Son olarak bir konuşma yapan Vali Aydın Baruş’ta köylere yapılan çalışmalardan bahsetti. Vali Baruş, “Köylerimizdeki kırsal altyapı yatırımlarının yerine getirilmesi ve eksikliklerin tamamlanması anlamında hem Özel İdare hem de KÖYDES projesi kaynaklarından hem de İller Bankası kaynaklarından istifade ediyoruz. 2016 yılında toplam 26 milyon 653 bin TL, köylerimiz için harcama yapılmış. En fazla kaynak harcadığımız sektör yol sektörü. 18 milyon 416 bin TL, içme suyu 2 milyon 631 bin TL ve kanalizasyon 1 milyon 260 bin TL. Diğer taraftan bu hizmetleri götüren araçlar için de 4 milyon 399 bin TL yakıt alınmış. 2017 yılında malumunuz olduğu gibi ilimize aktarılan kaynakta çok ciddi bir artış oldu. Daha önce KÖYDES’ten gelen kaynak 6 milyon TL civarında olan kaynağımız bu yıl 19 milyon 184 bin TL’ye yükseltildi. Burada hem Milletvekillerimize hem İl Genel Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu bağlamda da merkez ilçeye bu yıl KÖYDES projesinden ayrılan kaynak 4 milyon 670 bin TL. Çalışmalarımız artarak devam edecek.”

Editör: TE Bilisim