Mehmet Yılmaz 1951 yılında Zonguldak’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesini 1974 yılında bitirmiş ve aynı yıl Bolu Orman Bölge Müdürlüğü emrine Orman Yüksek Mühendisi olarak atanmıştır.

İdari Teşkilatta sırası ile Bölge Şefliği, İşletme Müdür Yardımcılığı, Şube Müdürlükleri,  Kadastro ve Mülkiyet Daire Başkanlığı, ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ve ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ görevlerinde bulunduktan sonra Nisan 1997 de üçlü kararname ile Orman Bakanlığı Müşavirliğine atanmıştır. İdari hizmetini tamamlayan Mehmet Yılmaz 2016 yılında emekli olmuştur.

İdare tarafından verilen takdir ve teşekkür belgelerinin yanı sıra yurtiçinde ve yurtdışında ormancılık alanında kurs ve seminer çalışmalarına da katılmıştır. 1986 – 1987 yılları arasında Orman Genel Müdürlüğü’nün görevlendirmesiyle, FAO ( BM Gıda Ve Tarım Örgütü ) nun nezaretinde, Kanada Ormancılık  Araştırma Enstitüsünde ormancılıkta mekanizasyon konusunda eğitim almıştır. Bunun dışında kendisi, Almanya, Yugoslavya, Norveç, Romanya, Azerbeycan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Şili, Orta Amerika, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail gibi devletlerde ormancılık alanında bilimsel çalışmalara bizzat katılmıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet YILMAZ, Dağhan, Bartu ve Ali Erim’in de biricik dedesidir.

 

 

Editör: TE Bilisim