Rize’ de 13 Temmuz günü başlayan ve ardından Artvin’ de yağan şiddetli yağışlar sel felaketin döndü. İncelemelerde bulunmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Tarım Ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin de sel felaketinde etkilenen vatandaşların yanında bulundu.

Rize’ de 13 Temmuz günü başlayan şiddetli yağış sel felaketine döndü. Sel felaketinde Güneysu ilçesinde 213,6 kg yağış, Çayeli Madenli beldesine 188, 2 kg yağış düştüğü belirtilirken 6 vatandaşımız hayatını kaybederken, 2 vatandaşımızdan haber alınamadığı bildirildi.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Tarım Ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin Rize ve Artvin’ de meydana gelen sel felaketinde can ve mal kaybına uğrayan vatandaşların yaralarını sarmak için selden etkilenen vatandaşlar ile buluştu.

Fatih Metin ise şahsi sosyal medya hesabında “Rize ve Artvin’ de gerçekleşen afette devletimizin tüm imkânlarıyla vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Rize sel felaketinin hemen ardından meydana gelen Artvin’ de ki sel felaketinin sonrasında ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile birlikte Tarım Ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’ de Afet Ve Koordinasyon Toplantısına katıldı. Ve değerlendirme de bulundular.

Fatih Metin ise toplantı sonrası sosyal medya hesabında “Artvin’ de en kısa sürede hayat normale dönecek inşallah” ifadelerine yer vererek, Rize ve Artvin’ de ki can ve mal kaybına uğrayan vatandaşların yanında olduğunu gösterdi.

Editör: TE Bilisim