Bolu’da, İlk Yardım Eğitimi’ne katılan ulusal ve yerel basın temsilcileri İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol’a kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Bolu’da, geçtiğimiz günlerde sahada görev yapan gazeteciler ile İl Sağlık Müdürü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arasında “Bolu İlinde Görev Yapan Gazetecilere Acil Afet ve Temel İlk Yardım Eğitimi Verilmesine İlişkin İş Birliği" protokol imzalandı.

Protokol kapsamında gazetecilere ilk yardım eğitimi verildi. Eğitimde acil durumlarda yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı.

21 kişiden oluşan gazeteci İzzet Baysal Devlet Hastanesi merkez ünitesinde oluşturulan eğitim alanında Temel İlk Yardım Eğitimlerini tamamladı.

Eğitimin ardından önce yazılı daha sonra uygulamalı sınava giren gazetecilerin tamamı sertifika almaya hak kazandı.

GAZETECİLER’DEN DEMİRKOL VE EKİBİNE TEŞEKKÜR

İlk Yardım Eğitimlerini tamamlayan ulusal ve yerel basın mensupları temsilcileri İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol’a teşekkür ziyareti yaptı.

Gazeteciler, deneyimli eğitmenler tarafından verilen bilgilerin hem bireysel hayatlarında hem de meslek hayatlarında çok faydalı olacağını söyledi.

“HERKESİN BU EĞİTİM ALMASI LAZIM”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Sağlık Müdürü Demirkol ise, “Sayın Valimizin koordinasyonunda düzenlenen İlk Yardım Eğitimi’ni gözümüz kulağımız olan ve aynı zamanda meslek hayatı boyunca birbirinden farklı vakalarla karşılaşan gazetecilere vermek bizleri de sevindirdi. Sizlerin eğitim alması toplumda da farkındalığın oluşmasında büyük katkı sağlayacaktır. Verilen eğitim insanların hayatı için oldukça önemli. Herkesin bu eğitimi almasını isteriz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim