Bolu Belediye Meclisinde alınan kararla, Gazipaşa İlkokulunun alanı, Milli Eğitim Bakanlığına 10 yıllığına tahsis edildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu'nun tarihi Gazipaşa İlkokulu, Bolu Belediyesi tarafından yaptırılan analiz sonucunda, çökme riski bulunduğu gerekçesiyle mühürlenerek, eğitim – öğretime kapatıldı. Okulun kapatılmasıyla beraber, riskli binaya ne olacağı tartışılırken, okulun alanının imzalanacak bir protokol kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmesi gündeme geldi.

Ancak 25 Nisan 2022 tarihinde alınan kararla, belediye meclisi üyeleri, okul alanının tahsisini reddetti. Söz konusu karar üzerine Bolu Belediye Meclisinde bir konuşma yapan Bolu Eski Valisi Ahmet Ümit, “25 Nisan tarihi ile alınmış bir karar var. Bu kararın bir kez daha gözden geçirilmesini ben istirham ediyorum sizden. Yani itiraz değil, öneriyorum sadece. Bir vatandaş olarak öneriyorum ve burada bunun ne kadar önemli olduğunu da dilimin döndüğünce vurgulamak üzere sizin vaktinizi alıyorum. Burası bizim çocuklarımızın geleceğidir” dedi. Eski Vali Ümit’in ziyareti sonrası tahsisin yapılması beklenirken, Ümit’in ani tayini nedeniyle okul alanının tahsisi yarıda kaldı.

ANLAŞMA SAĞLANDI

Gazipaşa’nın okul alanının tahsis edilmesi konusu Bolu Belediye Meclisi Şubat Ayı 1’nci Oturumunda yeniden gündeme geldi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı’nın okul için hazırlanan protokolü imzaladığını belirterek, alanın tahsisinin yapılabileceğini işaret etti.

“PROTOKOLÜ UZUN SÜREDİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İMZALAMIYORDU”

Milli Eğitim Müdürü Sarıcı’nın protokolü uzun süredir imzalamadığını söyleyen Özcan, “Bu konuyu görüşmüştük. Önce olumsuz bir karar vermiştik. Sonra önceki Valimiz geldi, burada bir konuşma yaptı. Sonrasında bir protokole bağlanması kaydı şartıyla ayıralım diye karar almıştık. O protokolü uzun süredir Milli Eğitim Müdürü imzalamıyordu” dedi.

“SAYIN VALİMİZ DUYMUŞ BU SIKINTIYI”

Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın, konuyla ilgili talimat verdiğini söyleyen Özcan, “Protokolde şu var; bir, ‘O riskli binayı ne zaman yıkacaksınız, bir tarih koyalım’, ikincisi ‘Okulun adının Gazipaşa olarak kalacağının garantisini istiyoruz’  dedik. İmzalamıyordu, sağ olsun Sayın Valimiz duymuş bu sıkıntıyı, ‘İmzala’ talimatını verince, imzaladı. Şimdi daha önce aldığımız karar gereği, protokol de imzalandığı için bir de Bolu Belediyesine karşı bir dava açmışlardı, o davadan da vazgeçiyorlar, protokol kapsamında” diye konuştu.

“İNŞALLAH GAZİPAŞA’YI BİR AN ÖNCE YAPARLAR”

Özcan, okulun yapımı konusunda Bolu milletvekillerinden açıklama isteyerek, “İnşallah Gazipaşa’yı bir an önce yaparlar. Biz yapıcı olarak ne istenirse yapıyoruz. Ama baktım, Gazipaşa Okulunu, Milli Eğitim Bakanlığının yatırım programında göremedim. Bu konuda Sayın Vekillerden bir açıklama gelirse mutlu olacağız” şeklinde konuştu.

Gazipaşa İlkokulunun bulunduğu alan, yapılan oylama sonucunda, oy çokluğuyla 10 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğüne tahsis edildi.

Editör: TE Bilisim