Bolu’da gençliğinden beri motosiklet merakı olan Kazım Tunca, girdiği ehliyet sınavında başarılı olarak 70 yaşında ehliyet sahibi oldu.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu’da, 70 yaşındaki Kazım Tunca,  uzun yıllardır kamyonculuk ve uluslararası nakliyecilik yaptıktan sonra emekli oldu. Gençliğinden beri motosiklet kullanmaya meraklı olan Tunca, şehir içinde kullanmak için kendine küçük bir motosiklet aldı. 1970 yılında aldığı ağır vasıta ehliyeti ile motosiklet kullanamayan Kazım Tunca, girdiği ehliyet sınavını geçmeyi başararak, 70 yaşında motosiklet ehliyeti sahibi oldu.

Ehliyet almak için gittiği Köroğlu Sürücü Kursu'nun müdürü ve motosiklet eğitmeni Burak Gülen ile diğer adayların şaşkınlıkla karşıladığı 70 yaşındaki Kazım Tunca, yazılı ve uygulamalı ehliyet sınavını tek seferde geçerek, adeta gençlere taş çıkarttı.

Emekli olduktan sonra şehir içinde kullanmak için motosiklet aldığını söyleyen Kazım Tunca, “1968 yılında, profesyonel ehliyet, 1970’de ağır vasıta ehliyeti aldım. 1973 yılında kendi aracımla nakliyeye başladım ve 1993 yılına kadar kamyonculuk yaptım. 1993 yılında ise uluslararası taşımacılığa başladım. Kıtalar ötesi yol gittim, epey bir ülke gezdim. Artık emekli oldum, işi bıraktım. Bana şehir içinde kullanmak için ufak motosiklet lazım oldu. Sınava girdim ve sürücü kursunun motosiklet öğretmeni sayesinde, biraz da kendi gayretimle bu ehliyeti de almış oldum” ifadelerini kullandı.

“DİKKATİMDEN ÖTÜRÜ BU GÜNE KADAR BURNUM BİLE KANAMADI”

Motosiklet ehliyeti almak isteyen adaylara da tavsiyelerde bulunan Tunca, “Motosiklet ehliyeti almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim; ezbere değil, çalışarak gelsinler. Ehliyetsiz araç kullanmasınlar. 71 yaşına gireceğim, bugüne kadar şükürler olsun ki dikkatimden ötürü burnum bile kanamadı” şeklinde konuştu.

 “RAHATLIKLA, İLK SEFERDE ALDIM EHLİYETİ”

Tunca, Köroğlu Sürücü Kursu motosiklet eğitmeni Burak Gülen’in kendisine çok destek olduğundan bahsederek, “Şehir içinde arabayla dolaşamıyorum. Bankada işim oluyor, motosikletimle gidiyorum. İşimi görüyorum ve evime geri dönüyorum. 1968 yılından beri aralıklarla motosiklet kullansam da, bazı inceliklerini yapmadığımı öğrendim. Hocamın sayesinde püf noktalarını da öğrendim. Rahatlıkla, ilk seferde aldım ehliyeti” dedi.

“YAŞINDAN ÖTÜRÜ BİRAZ TEDİRGİN OLDUM”

Köroğlu Sürücü Kursu motosiklet eğitmeni Burak Gülen ise Kazım Tunca ile karşılaştığında önce yaşından ötürü tedirgin olduğunu dile getirerek, “Kazım amca ilk geldiğinde yaşından ötürü biraz tedirgin oldum. Biraz konuştuk,  gerek Avrupa gerek yurtiçinde uzun yıllardır şoförlük yaptığını öğrendikten sonra içim biraz rahatladı. Daha önce scooter da olsa, motosiklet kullanmış. Onun da etkisiyle çalışmalarımızı yaptık. Gayet iyi bir öğrenciydi, ne dersem uygulamaya çalıştı ve tek seferde ehliyetini alarak şuan ehliyetli bir şekilde hayatına devam ediyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim