Gerede Belediyesi, her Ramazan ayında olduğu gibi bu senede vatandaşlarına hizmette sınır tanımadı. Gerede Belediyesi yaptığı çalışmalar ile hemşerileri arasında gönül köprüleri kurdu. Oluşturulan ekipler tarafından kapı kapı evlere yemek götürdü ve ihtiyaç sahiplerine Ramazan Ayı Hediye Çeki takdim etti.

3000 ADET İMSAKİYE DAĞITILDI

Her yıl olduğu gibi bu yılda esnaflara ve vatandaşlara 3000 adet imsakiye dağıttı. Büyük beğeni topladığı imsakiyeler kısa sürede bitti. Belediye tarafından yaptırılan imsakiyelerde belediyeye ait vatandaşlardan takdir toplayan bazı çalışmalar yer aldı.

GEREDE BELEDİYESİ İLE YÜZLER GÜLDÜ       

Her yıl Ramazan ayında geleneksel hale gelen aş evi hizmeti bu yılda devam etti. Aşevinde hazırlanan sıcak aşlar Ramazan’ın ilk gününden itibaren; Aşevinden 500 hane 2500 kişi için alınan yemeklerin yanı sıra yaklaşık 100 haneye (yalnız yaşayan ve engelli vatandaşlar için) yemekler servis edildi. Yaklaşık 100 hane kapılarına kadar gelen bu hizmet için başta Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve Belediye personeline teşekkür etti.

RAMAZAN´IN BEREKETİ YİNE YEREL ESNAFTA YAŞANDI

750 TL değerindeki alışveriş çekleri, ihtiyaç sahiplerine nefes, mahalle bakkallarına ise can suyu oldu. İhtiyaç sahiplerine dağıtılan toplamda yaklaşık 340 Bin TL değerindeki alışveriş çekleri ile sadece mahalle bakkallarından ve yerel marketlerden alışveriş yapıldı.

Ramazan ayını dolu dolu geçiren Gerede Belediyesi; Aşevi ve diğer Ramazan faaliyetlerinin yanı sıra bu yıl Alışveriş Çeki uygulamasını hayata geçirdi. Hayata geçirilen Alışveriş Çeki uygulaması; ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra ilçede bulunan esnaflara da can suyu oldu. Gerede Belediyesi Basın Yayın-Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından uygulanan Sosyal Yardım Yönetmeliği formu sayesinde yapılan puanlama ile birlikte gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Uygulanan formlar sonrası Alışveriş Çeklerinden yaklaşık 450 aile yararlandı. İhtiyaç sahibi vatandaşa ve esnafa kolaylık sağlama adına ise; mahalleye en yakın bakkal ve market hangisi ise ihtiyaç sahibi vatandaş oraya yönlendirildi.

Esnaf Memnun

Esnaflar; “Geçtiğimiz yıl uygulamaya başlanan ve bu yılda bizlere adeta can suyu gibi olan Alışveriş Çeki uygulamasından bakkal ve market esnafları olarak memnun kaldık. Her zaman bizler ile iç içe olan, dertlerimizi dinleyen Belediye Başkanımız Mustafa Allar’a yaptığı bu uygulamadan dolayı teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; ‘’Biz Gerede Belediyesi olarak sadece Ramazan Ayı içerisinde değil, yılın her günü vatandaşlarımızın dertleri ile hemhal olmaya özen gösteriyoruz. Bu yılda Ramazan Ayında tamamen Belediye bütçemizden karşılanacak şekilde Alışveriş Çeki uygulamasını devam ettirdik. Basın Yayın-Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzün titizlikle ve özenle yaptığı çalışmalar sonrası gerçek ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştık. Alışveriş Çeki uygulaması yapmaya karar verirken ilçemizdeki bakkal ve market esnaflarımızı da düşünerek,  yapılan uygulama sayesinde esnaflarımıza da bir nebze olsun destek olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

“GİYMEDİKLERİNİZİ GİYECEKLER VAR”

Gerede Belediyesi tarafından gerçekleştirilen giysi kampanyası, Yeni Cami yanındaki Gerede Belediyesi’ne ait dükkânda gerçekleştirildi.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; her yıl gerçekleştirdikleri “Giymediklerinizi Giyecekler” kampanyasını ub yılda gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz “Giymediklerinizi Giyecekler Var” isimli elbise dağıtım kampanyamızı bu yılda gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız tarafından bize ulaştırılan etiketli, temiz ve ütülü giysileri kampanya çerçevesinde Ramazan Dede Bilgievi personelimiz tarafından dağıtımını gerçekleştirdik. Gelen giysiler görevli personel tarafından titizlikle ayrıştırılıp askılara asıldı. Görevli arkadaşlarımız, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize bir mağazadan alışveriş yapıyor duygusunu yaşatabilmek için büyük çaba ve gayret göstererek çalıştılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK