AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü projenin ciddi bir yatırım niteliği taşıdığına işaret ederek; “Göynük’e 27 milyon liralık bir güneş paneli hibe desteği yatırımını aldık. Bolu’ya hem tarım hem de Tam Bağımsız Türkiye yolunda enerji bağımsızlığımızla da ilgili ciddi bir yatırım oldu” dedi.

ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu’nun Göynük ilçesinde 2022 yılında gerçekleşen ve yapılması planlanan çalışmaları tek tek anlattı. Güner, Bolu il özel idaresi tarafından geçtiğimiz yıl Göynük’e 4 milyon tutarında asfalt serimi ile kilitli parke taşı döşemesi yapıldığını kaydetti.

“TARIM ARAZİLERİMİZ ÇOK NİTELİKLİ”

Göynük’te, hayata geçirilen ve planlanan yatırımların devam edeceğini belirten İl Başkanı Güner,  turizm ve tarım sektörünün öneminden bahsetti. Güner, “Çok nitelikli tarım arazilerimiz var. Orada tarım arazilerimizin sulanabilmesiyle ilgili ve beyaz et entegre tesislerimizin de olması sebebiyle tarımla alakalı ciddi yatırımlar var. Vatandaşımızın da buna öncülük ettiği ve rağbet gösterdiği yatırımlar bunlar. Yani turizm haricinde de taşıyıcı olarak tarım sektörü öncelikli.” ifadelerini kullandı.

“ENERJİ BAĞIMSIZLIĞIMIZ ADINA ÖNEMLİ PROJE”

Suat Güner, Göynük’teki girişimcilere 27 milyon liralık güneş paneli hibe desteği sağladığını vurgularak; “Geçen sene 27 milyonluk yenilenebilir enerji olarak gördüğümüz güneş enerjisiyle ilgili beyaz et entegre tesislerinde hizmet eden ve vatandaşımızın üretimini yaptığı, aynı zamanda hem tarıma hem de Tam Bağımsız Türkiye yolunda enerji bağımsızlığımızla da ilgili ciddi bir yatırım oldu. Hem Enerji Bakanlığımız hem Tarım Bakanlığımızın ortak olarak yürüttüğü bir proje. Yine sağolsunlar milletvekillerimiz bu konuyla ilgili ciddi katkı sağladı. 27 milyon liralık bir güneş paneli hibe desteği yatırımını aldık. Yani bu bir pilot bölge uygulaması gibiydi Bolu için. Tabi Türkiye’de bir çok yerde fabrika binalarında ve güneş tarlalarında oluşturularak bu konuda Yenilenebilir Enerji Kaynakları Genel Müdürlüğü yatırımlar yaptı.” şeklinde konuştu.

“TARIM ÖNCELİKLİ YATIRIM PLANLARIMIZ VAR”

Beyaz et entegre tesislerine hizmet eden tavuk çiftlikleri için enerjinin bir ihtiyaç olduğunu kaydeden Güner; “Çünkü ciddi manada enerji tüketimleri söz konusu. Bununla ilgili de birçok yatırım hizmeti yenileniyor ve yenilemeye çalışılıyor. Sedaş ise elektrik açısından daha konforlu hizmet sunmaya çalışıyor. Bu enerjinin güneşten, sudan ve rüzgardan elde edilerek Tam Bağımsız Türkiye hedeflerimiz yolunda ciddi bir katkı sağlayan yatırım olduğunu biliyorum. İnşallah bu konuyla alakalı tarımı önceliyerek yatırım planlarımız var. Onları da belli aşamalara geldikten sonra paylaşacağız.” dedi.

“4 MİLYON LİRA TUTARINDA YOL YATIRIMI YAPILDI”

Göynük’te geride bıraktığımız yıl ilçeye bağlı köylerde 4 milyon lira tutarında bir yol yatırımı yapıldığını da anımsatarak; “Hem bunun içinde asfaltımız var, hem köylerimize giden yollarımıza ya da köylerimizin merkezlerinde kilitli parke taşı uygulamaları, İl Özel İdaremiz üzerinden yaptık. İnşallah yapmaya da devam edeceğiz. Eksiklerimizi de bir şekilde bir taraftan tamamlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim