Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay mesajında, 10 Kasım 1938 tarihinin bir devrin bitişi değil, sonsuza dek sürecek Türkiye Cumhuriyeti’nin yolculuğunun yeni bir merhaleye geçtiği yepyeni bir tarihi başlangıç olduğuna dikkat çekerek; “Tüm yaşamını vatanı ve Türk Milleti için harcayan, tarihin kaydettiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlanışının 81’nci yıl dönümünde onu saygı ve şükranla anıyoruz. Onun; esareti, benliğine ve Türk Milleti’ne yakıştıramayan ruhu, onuru, milletine olan inancı ve ona inanan milyonların mücadelesi ile bugün hepimiz Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında özgürce yaşıyoruz. Onun ‘En Büyük Eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün, dünyada sözü dinlenen dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülke konumundadır.

Bizler de milletçe, 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyen Gazi Mustafa Kemal'in açtığı yolda, var gücümüzle çalışarak ilerlemeye devam edeceğiz. Onun aramızdan ayrıldığı 10 Kasım 1938; bizler için bir devrin bittiği bir tarih değil, sonsuza dek sürecek Cumhuriyet yolculuğumuzun yeni bir merhaleye geçtiği yepyeni bir tarihi başlangıçtır.

Bugün hepimize düşen ortak görev yine yıllar önce Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘Ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak’ olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, 15 Temmuz Şehitlerimizi, Gazilerimizi bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim