Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak yaktığı istiklal meşalesinin 103’üncü yıl dönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bolu’da büyük bir coşku ile kutlandı.  

Haber: Aslı Akış

Kamera: Burhan Yeşiltaş

Törene, Bolu Valisi Erkan Kılıç ve eşi Ayşe Elif Kılıç, Vali Yardımcıları İlhan Turgut ve Ahmet Atılkan, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay İslam Can, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaşİdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Siyasi Parti İl Temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, sporcular, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıl dönümü etkinlikleri, tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da da düzenlenen bir dizi programla coşku ile kutlandı. Belediye Meydan’ından Anıtpark'ta kadar Bolu Belediyesi bandosu eşliğinde “19 Mayıs gençlik yürüyüşü” gerçekleştirildi. Dev Türk bayrağı ve Atatürk Posteri gençlerin ellerinde taşındı.

TÖRENİN İKİNCİ ADRESİ ANITPARK’TI

Anıtpark’taki törende ilk olarak Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören nedeniyle Demokrasi Meydanı, Anıtpark ve Kent Meydanında geniş güvenlik önlemi alındı.

Törenin devamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bolu Spor Lisesi halkoyunları ekibi tarafından Bolu yöresine ait gösteri sergilendi.

ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Kent Meydanı’nda da bir dizi etkinlik düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalarda ilk olarak Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara gençlere seslendi.

“SAMSUN'DAN YAKILAN ÖZGÜRLÜK ATEŞİ DALGA DALGA TÜM YURDA YAYILMIŞTIR”

Çilkara, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs armağan ettiği gençlere büyük sorumluluklar düştüğüne işaret ederek; “19 Mayıs 1919'da Samsun'dan yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz. Temelleri yine o günlerde Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "milli egemenlik" ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir” şeklinde konuştu.

“19 MAYIS, GENÇLİK; GENÇLİK GELECEK DEMEKTİR”

Gençlerin, cumhuriyetin yılmaz bekçileri, bugünü ve yarınlarının tek ve en büyük güvencesi olarak niteleyen Çilkara; “Sevgili gençler, Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. “Siz, Türk'e istiklâl aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz, "Ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Haşan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz, tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Fatihlerin, Yavuzların neslisiniz. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır” ifadelerini kullandı.

GÖSTERİLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Çilkara’nın konuşmasının ardından kültür sanat yarışmaları şiir kategorisi il birincisi Burak Gülen “1919-1933’ten bir parça” isimli şiirini okudu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bolu Spor Lisesi halkoyunları ekibinin Antalya yöresine ait gösterisi ile devam eden kutlamalarda gençlik konseri büyük beğeni topladı.

Kent Meydanı’ndaki etkinliklerde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kickbox, Taekwondo takımları ve masa tenisi gösterilerini sergilerken, Gençlik Merkezinde yer alan kurslardaki sporcular da stantlarda yer aldı.

STANTLAR GEZİLDİ

Gösterilerin ardından Vali Erkan Kılıç ve protokol üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan spor branşlarında faaliyet gösteren sporcular ile Gençlik Merkezi tarafından açılan Bilim ve Teknoloji, Karakalem, Resim ve El Sanatları Sergisi ile spor branşlarının yer aldığı stantları gezdiler.

Stantlarda öğrenciler ve sporcularla sohbet eden Vali Kılıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara’dan, antrenörlerden ve sporculardan yaptıkları sporlar, girdikleri yarışmalar ve aldıkları dereceler hakkında bilgiler aldı.

Vali Kılıç’a, Gençlik Merkezi öğrencilerinin katılım gösterdiği resim ve ebru kursunda yer alan öğrenciler kendi yaptıkları çalışmaları da sundular.

 

Editör: TE Bilisim