Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü tarafından, hane halkı tüketim harcama istatistikleri kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan araştırmalara göre, aralarında Bolu’nun da bulunduğu TR42 Doğu Marmara bölgesinde harcamalardaki en yüksek pay ulaştırmaya ayırıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilere göre Hanehalkı Bütçe Araştırması'nın 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamaları oluşturdu. Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge %29,5 oranıyla TR1 İstanbul Bölgesi iken en düşük payı ayıran bölge %21,4 ile TRA Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi oldu.

TR42 (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova) Bölgesi en yüksek payı Ulaştırma harcamasına ayırdı.

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilere göre Hanehalkı Bütçe Araştırması'nın 2018 sonuçlarına göre TR42 (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova) Bölgesi en yüksek payı %21,1 ile Ulaştırma harcamasına ayırdı. Ulaştırma harcamasından sonra en yüksek payı sırasıyla, %20,9 ile Konut ve kira, %18,7 ile Gıda ve alkolsüz içecekler, %7,3 ile Mobilya, ev aletleri ve bakım hizmetleri,% 6,0 Lokanta ve oteller, %5,6 ile Çeşitli mal ve hizmetler, % 3,9 ile Alkollü içecekler, sigara ve tütün, % 3,5 ile Haberleşme, %3,0 ile Eğlence ve Kültür,% 2,3 ile Sağlık harcamasına pay ayırmıştır.

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilere göre Ulaştırma harcamalarına en yüksek payı %19,9 oranıyla TR5 Batı Anadolu ve TR8 Batı Karadeniz Bölgesi ayırırken, en düşük payı ayıran bölge %16,2 ile TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesi oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilere göre Tüketim harcamaları içinde eğitime %3,5 oranıyla en yüksek payı TR1 İstanbul Bölgesi ayırırken, TR9 Doğu Karadeniz Bölgesi %1 ile en düşük payı ayıran bölge oldu. Sağlık harcamalarına en yüksek payı %2,7 ile TR2 Batı Marmara Bölgesi, en düşük payı ise %1,2 ile TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesi ayırdı.

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilere göre Araştırma sonuçlarına göre; Türkiye'deki toplam tüketim harcamalarının %24,4'ü TR1 İstanbul Bölgesi'nde oturan hanehalkları tarafından gerçekleştirildi. İkinci sırada %14,9 ile TR3 Ege Bölgesi yer alırken, bunu izleyen TR4 Doğu Marmara ve TR6 Akdeniz Bölgesi'nin payı %11,2 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilere göre Türkiye'deki toplam hanehalkı tüketim harcamalarında en düşük payı %1,7 ile TRA Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi aldı. Bu bölgeyi %2,9 oranıyla TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesi izledi.

Editör: TE Bilisim