Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde “Duygu Kontrolü ve Kişisel Gelişim” konu başlığında Ünlü iletişim uzmanı, kişisel gelişim uzmanı, konuşmacı Sevda TÜRKÜSEV katıldığı zirvenin ev sahipliğini Üniversiteli Akademik Koordinasyon Topluluğu (ÜNİAK) yaptı.

Yapılan zirve hakkında açıklama yapan Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Kocadağ; “Ülkemizin geleceği olan gençlere değer katacak, misyon kazandıracak, gençlerde farkındalık oluşturacak güçlü, ses getirecek programlar gerçekleştirmeye, gençleri anlamaya ve gençlere hitap etmeye; her yerde, her alanda Ak Gençlik ve ÜNİAK’ın adını güçlü şekilde duyurmaya yılmadan, yorulmadan devam edeceğiz. Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir başlığında Deniz Derman Özdemir’in konuşmacı olarak konuk olduğu bir programdan sonra Sevda hocamız ile insanlığın kronik sorunu olan ‘’Duygu Kontrolü’’ ile ilgili programı çok güzel ve öğrencilerimizin yoğun teveccühü ile gerçekleştirmenin mutluluğu ve onuru içerisindeyim. Öğrencilerimizin bu tür organizasyonlarımıza ilgi göstermesi bizleri daha büyük programları gerçekleştirmeye teşvik ediyor.” dedi.

Kocadağ şöyle devam etti; “Cumhurbaşkanımızın 2023 Gençlik Şûrasında bir konuşmasında; Türk gençliği zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin ve gerçek kahramanlık madeniyle sahtesini ayırt etmekte kuyumcu ustası bir gençliktir. Şairin dediği gibi; 'Gençliğin yaşlılık çağları vardır. Orada birçok genç ölür. Yaşlılığın da gençlik çağları vardır, Orada da birçok genç olur. Siz, siz olun gençliğinizi öldürmeyin. Bir tek gününüzü, bir tek saatinizi, bir tek anınızı boşa geçirmek istemiyoruz. Unutmayın, bizim gençlik konusunda bir kızıl elmamız var. Biz Kalb-i selim bir gençlik istiyoruz. Yani imanına, inancına, maneviyatına sahip bir gençlik istiyoruz. Biz zevk-i selim sahibi bir gençlik istiyoruz. Yani sanatıyla, kültürüyle, estetiğiyle, zirvede bir gençlik istiyoruz.’’ Sözleri biz gençlerin rehberi olmalı. Biz de sizlere diyoruz ki işte 2023 hedeflerimiz, işte 2053 ve 2071 vizyonlarımız Hepsi de biz gençler içindir. Bu tür programlar yapmamızın amacı, gayesi budur. Her konuda bilgili olmak zorundayız. Bunlara vesile olmakta bizlerin görevidir. Geleceği inşa etmek, geleceğin Büyük Türkiye’si olmak, Oyun Kuran devleti olmak bunu gerektirir. Daha nice büyük programlar yapmaya, gençlerimizi doğru olana doğru bir şekilde yönlendirmeye devam edeceğiz. Bu programın tertiplenmesinde emeği geçen, İl yönetim kurulu üyelerine, ÜNİAK topluluğumuzun kıymetli Başkanı kardeşim Zafer Sarıaltın’a, ÜNİAK hanım komisyonu başkanı Şüheda Nur Özdemir ve yönetimlerine teşekkür ediyorum.”

Programın ev sahipliğini yapan Üniversiteli Akademik Koordinasyon Topluluğu (ÜNİAK) Başkanı Zafer Sarıaltın ise konuşmasında; “Üniversiteli Akademik Koordinasyon Topluluğu (ÜNİAK) alanında uzman lider kişilerin yetişmesi için Türkiye’nin 81 il üniversite kampüsünde etkinlikler yapan büyük bir öğrenci topluluğudur. Çünkü bugün karşınızda vatanına ve milletine sevdalı bir gençlik var. Bu gençlik asla vatanını sevmenin edebiyatını yapmaz, ancak ve ancak kitabını yazar. Ben ve ekibim almış olduğu bu görevi en iyiye en güzele taşımak için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağımıza söz veriyoruz. Biz gençlere düşen; bu imkânları en iyi şekilde değerlendirerek geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olmaktır. Bizlerin yaptığı iyi, doğru ve güzel tüm çalışmalarda ÜNİAK topluluğumuz olarak yanınızda olmaya devam edeceğiz. Biz gençler olarak her alanda kendinizi geliştirmeliyiz. Ülkemizin ve coğrafyamız için çok çalışmalı, birlik ve beraberliğinizi muhafaza etmeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza en güçlü desteği verecek olan gençler; yani bizleriz.  Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Tek amacımız bu vatana, bu millete, bu gençliğe nasıl faydalı olabiliriz bunun aşkı ve gayesi ile çalışmalarımızı yapmaktayız. ÜNİAK topluluğu olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘’oku, düşün, uygula, neticelendir.’’  sözünü kendimize felsefe edinmeliyiz. Bu programın tertiplenmesinde emeği geçen ve bizleri çok ciddi anlamda destekleyen Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanımız Samet Kocadağ ve İl yönetim kurulu üyelerine; arkadaşım, dava arkadaşım, her zaman yanımda olan ve desteklerini esirgemen ÜNİAK hanım komisyonu Başkanım Şüheda Nur Özdemir arkadaşıma ve tüm yönetim kurulu üyelerimize sonsuz şükranlarımı sunar, programımıza katılan tüm öğrenci arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.’’ İfadelerine yer verdi.

 

Editör: TE Bilisim