12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 99. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Bolu Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesi tarafından program düzenlendi.

HABER: Ömer Çetinaslan

Programa, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Garnizon Komutan vekili Piyade Albay Yavuz Çankaya, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder YamanBolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda düzenlenen etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda ilk olarak Bolu Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesi Müdürü Emin Burukoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

“İSTİKLAL MARŞIMIZ DİLLERDEN, VATAN SEVGİSİ GÖĞSÜMÜZDEN EBEDİYEN SİLİNMESİN”

Bolu Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesi Müdürü Emin Burukoğlu konuşmasına İstiklal Marşı’nın hikayesini anlatarak başladı. Burukoğlu şöyle devam etti: “Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedileştiren İstiklal Marşı, milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren ölmez bir değerdir. Cumhuriyetimizin kurucu Mustafa Kemal Atatürk ve nice isimsiz kahramanımız, şehitlerimiz bize bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizler de, gelecek nesillere bu kutsal emaneti en güzel şekilde taşımalıyız. Unutmayınız ki, omuzlarımızda geleceğin sorumluluğu vardır. Bu sorumluluk, çalışmak ve fedakarlık ister. Şanlı bayrak göklerden, İstiklal Marşımız dillerden, vatan sevgisi iman dolu göğsümüzden ebediyen silinmesin. Büyük şair; ruhun şad, mekanın cennet olsun.”

“ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”

Daha sonra Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un vatan sevgisine değinerek, “Akif, Cumhuriyete giden yolda bu milletin hem sesi hem sözü olur. Akif, yalnız yaşar, çok fazla ortalıklarda bulunmaz. Ta ki İstiklal Marşı ile alakalı süreç, gündeme gelinceye kadar. İhtiyacı olduğu halde, ödülün olduğu yarışmaya katılmaz. Çünkü vatan ve vatanla alakalı çalışmalar maddi değerle ölçülmez. Fakat Akif, sonunda bu milletin hislerini dili getirir ve bunu ebedileştirir. Onun cümleleriyle, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” Biz de Akif’in bu temennisine gönülden “âmin” diyoruz. İstiklal Marşımızın Kabulü’nün 99. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, konuşmasının ardından İstiklal Marşını ezbere okuma yarışmasında birinci olan Milli Egemenlik İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi Zehra Baki İstiklal Marşını okudu.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

12 Mart İstiklal Marşının kabul edildiği gün ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü kapsamında düzenlenen “Hakk’ın Sesi Mehmet Akif” temalı şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezbere okuma yarışmasında dereceye giren Milli Egemenlik İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi Zehra Baki, 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi Esma Nur Demir, Yunus Emre İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi Erdem Coşkun’a Bolu valisi Ahmet Ümit tarafından ödülleri takdim edildi.

Resim yarışmasında 1. olan Mehmet Akif Ersoy ilkokulu 3. Sınıf öğrencisi Güney Akyüz, 2. olan Sakarya İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Aydın, 3. olan Yıldırım Bayezıt İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Ahmet Nedim Ayaz’a ödülleri Garnizon Komutan vekili Piyade Albay Yavuz Çankaya tarafından verildi.

Şiir yarışmasında 1. olan Yunus Emre Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Elif Emre Çelik, 2. olan Dodurga Abdi Sın Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Tahsin Efe Yurt, 3. Olan Sakarya Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Rüya Bursalı ‘ya ödülleri Bolu Belediye Başkan yardımcısı İsa Özcan tarafından takdim edildi.

Kompozisyon yarışmasında 1. olan Ankara Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Rana Meryem Öztürk, 2. olan Gölyüzü İzzet Baysal Anadolu lisesi 9. Sınıf öğrencisi Rumeysa Ağış, 3. Olan Canip Baysal Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi emine mandıralı ise ödüllerini Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman’ın elinden aldılar.

ORATORYO VE CANLANDIRMA BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Ödül takdiminin ardından program, Bolu Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu “Hakk’ın Sesi Mehmet Akif” adlı oratoryo ve canlandırma gösterisiyle devam etti.

Oratoryoda eşsiz bir performans sergileyen öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte yer aldığı canlandırmada Kurtuluş Savaşı yıllarımızı ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yaşadıklarını çok güzel bir şekilde izleyicilere aktardılar.

Oratoryo sonunda 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve M. Akif Ersoy’u Anma Günü, programını hazırlayan Bolu Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin sergiledikleri performans davetliler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Programın sonunda Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberindekiler sahneye çıkarak programı hazırlayan öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim