Bolu'da bir markete giren 3 şüphelinin, alarm çalması üzerine olay yerine 2 dakika içerisinde gelen polis ekipleri tarafından suçüstü yakalanma anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi

Market sahibi Dağ: "Alarmın çalmasından sonra geçen 120 saniye içerisinde asayiş ekiplerinin dükkana ulaşması ile hırsızlar suçüstü yakalandı"

Kent merkezinde bir markete giren 3 şüphelinin, polis ekipleri tarafından gözaltına alınma anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, Karaçayır Mahallesi'ndeki bir markete dün gece saatlerinde hırsız girdi. Markette bulunan güvenlik ve alarm sisteminin polis merkezine ekiplerine sinyal göndermesi üzerine kısa sürede marketin önüne çok sayıda polis ekibi geldi.

Markete giren Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri kasanın bulunduğu tezgahın arkasında saklandığı esnada suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan 3 hırsızlık şüphelisi polis merkezine götürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan F.E, E.E. ve E.E. çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

İş yerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, marketin ikinci kapısını levye benzeri bir demirle esneterek açan 3 kişinin içeriye girmesi, 2 şüphelinin sigaralarla para kasasının bulunduğu alana geçmesi, diğerinin ise market içinde dolaşarak çikolata ve bisküvileri ceplerine doldurması yer alıyor.

Sigaraları da ellerindeki poşetlere dolduran şüphelilerin marketin önüne polis aracının geldiğini fark ederek, kasanın bulunduğu tezgahın önüne saklandıkları görülüyor.

Kamera kayıtlarında, içeriye giren polislerin tezgahın arkasında saklanan şüphelileri saklandıkları yerden çıkartarak gözaltına alma anları da bulunuyor.

"ALARM OLMASA HIRSIZLAR YAKALANAMAZDI"

Market sahibi Volkan Dağ, yaptığı açıklamada, hırsızlık teşebbüsünün dün gece sabaha karşı yaşandığını anlatarak, şunları anlattı: "Marketimde bulunan alarm sistemi bana ulaşamayarak emniyete sinyal göndermiş. Alarmın çalmasından sonra geçen 120 saniye içerisinde asayiş ekiplerinin dükkana ulaşması ile hırsızlar suçüstü yakalandı. Asayiş ekipleri bizi bayağı bir dertten kurtardı. Tedbirlerimizi almamıza rağmen hırsıza karşı yapacak bir şey yok. Hırsızlar her şekilde kilidi açıyor ama alarm sistemi şart. Herkesin alarm ve güvenlik sistemi kullanmasını tavsiye ederim. İş yerimde alarm sistemi olmasaydı yakalanamazlardı."

 

Editör: TE Bilisim