Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Üyeleri İstanbul-Ankara istikametinde yapılacak Yüksek Hızlı Tren hattının Bolu'dan geçmesini talep ettiler.

Konu ile ilgili CHP Bolu İl Başkanlığında toplantı düzenlendi. Toplantıda, CHP’li İl Genel Meclisi Üyeleri adına açıklama yapan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Erhan Beykoz, “yüksek hızlı tren hattı projesinin ilimizi de kapsaması Bolu’nun geleceğidir. Bolu’nun geleceği için gereken ne varsa yapmak burada yaşayan, burada ekmeğini kazanan, burada nefes alan herkesin boynunun borcudur.” dedi. 

Haber: Mehmet Fatih Yalınız 

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl başkanlığında düzenlenen basın toplantısına CHP Bolu İl Genel Meclisi üyeleri, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ve çok sayıda partili katıldı.

CHP Bolu İl Genel Meclisi Üyeleri adına kamuoyuna açıklamada bulunan CHP Bolu İl Genel Meclisi Üyesi Erhan Beykoz; “Partiler üstü bir konu olduğu ve özne Bolu olduğu söz konusu olunca açıklama yapma gereği duyuyoruz” dedi.

“EKONOMİK KALKINMA SAĞLAYACAK”                    

CHP Bolu İl Genel Meclisi Üyesi Erhan Beykoz; “CHP Bolu İl Genel Meclisi üyeleri olarak elimizi taşın altına koyuyoruz” diyerek; “Bildiğiniz gibi daha önce gündeme gelmesi ile birlikte büyük bir kamuoyunun oluştuğu Yüksek Hızlı Tren konusu son zamanlar tekrardan başta Düzce’de olmak üzere ilimizde de yankı uyandırmaya başladı. Ülkemizin iki büyük metropolü İstanbul-Ankara arasında yapılması planlanan Yüksek Hızlı Tren Hattının Düzce-Bolu-Gerede hattı üzerinden geçmesi için biz de Cumhuriyet Halk Partili Bolu İl Genel Meclisi üyeleri olarak. Turizm kenti olma yolunda önemli bir yapı taşı olacak bu projeyle ilimiz gelecekte gerek ekonomik gerekse sosyal açıdan büyük bir kalkınma yaşayacaktır. Yüksek Hızlı Tren Hattının Bolu’dan geçmesi ile birlikte büyükşehirlere ulaşım hızlı ve kolay hale gelecek ve böylelikle ilimiz daha fazla yerli ve yabancı turisti ağırlama fırsatı bulacaktır” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL, KÜLTÜREL KATKI SUNACAK”

Yüksek Hızlı Tren projesinin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda Bolu’ya katkı sunacağını da belirten Erhan Beykoz; “Bolu’muzun babası büyük hayırsever iş insanı merhum İzzet Baysal’ın en büyük eserim dediği Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin daha çok öğrenci tarafından, hatta bilim insanları tarafından tercih edilmesi adına da bu proje elzemdir. Öyle ki üniversitemizin nüfusu arttıkça ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatı canlanacak bu da Bolu’nun geleceğinde önemli bir etken olacaktır.

“YÜKSEK HIZLI TREN HATTI PROJESİ BOLU’NUN GELECEĞİDİR”

Erhan Beykoz, Bolu’nun turizm, sanayi, tarım ve öğrenci kenti olma yolunda hayallerinin gerçekleşmesi için YHT projesine destek verilmesi gerektiğinin altını çizerek; “Her şeyi bir kenara bırakacak olursak yüksek hızlı tren hattı projesinin ilimizi de kapsaması Bolu’nun geleceğidir. Bolu’nun geleceği için gereken ne varsa yapmak burada yaşayan, burada ekmeğini kazanan, burada nefes alan herkesin boynunun borcudur. Bu konuda İl Genel Meclisi üyeleri olarak hemen gerekli adımları atmalıyız. Başta Bolu Valisi Ahmet Ümit olmak üzere, Milletvekillerimiz Fehmi Küpçü ile Arzu Aydın’ı, hatta başarılı bir kariyere sahip Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’i bir an önce harekete geçirmek için bugün itibariyle çalışmalara başlayacağız. Bu tren kaçmaz! Bolu bu treni kaçırırsa turizm kenti, sanayi kenti, tarım kenti ve öğrenci kenti olma hayallerimiz en az bir 10 sene daha ötelenecektir. Bu konuyu tüm Bolu kamuoyunun görüşüne sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Açıklamasının sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Beykoz;  “Biz bu açıklamayı il genel meclisinde yapmak istiyorduk. İl genel meclisinde AK Partinin başta meclis başkanı ve diğer grup başkanları ile de görüştük. Dedik ki; bu siyaset üstü bir konu. Bu konuyu meclis olarak gündeme getirip harekete geçmemiz lazım. Bu konu ile ilgili ortak bir açıklamamız olsun istedik. Bu sadece Cumhuriyet Halk Partisinin sahiplendiği bir konu olmasın istedik. Bu Bolu’yu ilgilendiren bir konu dedik. Kendi grubumuzla görüşelim dediler. Kendi gruplarında görüşmeye giderken, İl Başkanı Sayın Nurettin Doğanay geldi. Kendisine de izah ettik. Böyle bir konu var lütfen bu konuya hem destek verin ilgilenin beraber ortak bir çalışmamız olsun dedik. Bize söyledikleri şu; Kanal İstanbul’a siz destek verirseniz, biz de trene destek veririz dediler. Bizim Kanal İstanbul’a destek verme ihtimalimiz yok. Çünkü ilk itiraz dilekçelerini verenler bizleriz dedik. Biz Kanal İstanbul’u istemiyoruz, siz hızlı treni ister isteyin, ister istemeyin bunun biz takipçisi olacağız dedik. Bu hükümetin yapacağı bir iş, biz zaten yapılması gerekenleri yaparız dediler.”

Editör: TE Bilisim