Yoğun kar ve tipide ulaşıma kapanan D-100 kara yolu Bolu Dağı kesiminde vatandaşların yardımına koşan Bolu AFAD personeli ve gönüllüleri, hipotermi başlangıcı olan 1’i bebek 14 kişiyi  donmaktan son anda kurtardılar.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Birçok vatandaş gibi D-100 karayolunda mahsur kalan bir minibüsteki 14 kişi, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine Bolu AFAD ekibi, iş makineleri ile birlikte yoğun fırtına ve karda mahsur kalan kişileri kurtarmak için harekete geçti. Soğuk havanın etkisiyle hipotermi başlangıcı tespit edilen 1’i bebek 14 kişi, ekiplerin yoğun çalışması sonucu donmaktan son anda kurtarıldı.

Kurtarılan yolculara Bolu Dağı Tüneli mevkisindeki Karayolları deposunda sıcak yer ve yeme-içme imkanı sağlandı. Durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR İÇİN TEYAKKUZ HALİNDELER

Bolu AFAD personeli ve gönüllüleri, kar ve tipiden dolayı D-100 kara yolunda mahsur kalan vatandaşlar için birçok yardım kuruluşu ve dernek ile birlikte görev alıyor, kumanya dağıtımı yaparak ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Aynı zamanda mahsur kalan vatandaşların soğuk havadan etkilenmemesi için sıcak yer ve yeme-içme imkanı sağlıyor.

Editör: TE Bilisim