Bolu’da, sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanıştığı 14 yaşındaki S.K.’ya cinsel istismar suçundan tutuklu yargılanan 21 yaşındaki N.A.’nın, “sayın heyet önce tahliyemi, daha sonra da S.K. ile nikah kıymak istiyorum” demesi salonda bulunan herkesi şaşkına çevirdi.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Bolu’da aşçılık yapan 21 yaşındaki N.A. isimli genç, Bolu Merkez’e bağlı Oğuzduruk Köyü’nde yaşayan 14 yaşındaki S.K. ile sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanışarak sevgili oldu. Bir süre internet üzerinden görüşen ikili, daha sonra buluşarak evlenme kararı aldı.

Durumu ailesine anlatan N.A., S.K.’yı istemek için evlerine gitti. S.K.’nın evliliğine onay verilmemesi üzerine 14 yaşındaki S.K. ve 21 yaşındaki N.A. kaçarak İstanbul’a gitti. S.K.’nın babası E.K’nın şikayeti üzerine gözaltına alınan N.A, çıkarıldığı mahkemece “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SOSYAL MEDYADA YAŞI 17 YAZIYORDU”

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlamasıyla ilk kez hakim karşısına çıkan 21 yaşındaki N.A. ifadesinde, sevgilisi S.K. ile kaçmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Sevgilim S.K.’nın 14 yaşında olduğu bilmiyordum. Facebook sayfasında sevgilimin yaşı 17 yazıyordu. Her gün birbirimizle konuşuyorduk ve aşık olmuştuk. Bu aşkı perçinlemek için evlenme kararı aldık ve ailemle birlikte sevgilimi istemeye gittik. Ama ailesi vermedi. Bizde çareyi kazmakta bulduk” dedi.

“YAŞINI ÖĞRENİNCE AİLESİNE GÖTÜRDÜM”

S.K. ile kaçtıktan sonra bir gün İstanbul’da kaldıklarını ancak ilişkiye girdikten sonra gerçek yaşını öğrendiğini söyleyen N.A., “ İlişkiye girdikten sonra sevgilimin 14 yaşında olduğunu öğrendim. Sabahleyin de onu evine götürüp bıraktım. Ne olursa olsun ben S.K.’yı çok seviyorum ve onunla evlenmek istiyorum. Ailesi izin verirse hemen askere gideceğim. Önce tahliye ve beraatimi, sonra da nikah kıymak istiyorum” şeklinde konuştu.

“TEK YANLIŞIM YAŞIMI BÜYÜK GÖSTERMEK”

Duruşmaya katılan 14 yaşındaki S.K. ise, N.A.’dan şikayetçi olmadığını ve kendisini olgun birisi olarak hissettiğini söyleyerek, “N.A.’yı çok seviyorum. Kendisiyle bilerek kendisiyle kaçtım. Tek yanlışım facebook sayfasında yaşımı 17 olarak göstermek. İlişki sonrası sevgilime gerçek yaşımı söyleyince beni evime götürdü. Kendimi evlenme yaşında olgun birisi olarak hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, savunmaların ardından 21 yaşındaki N.A.’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 29 Mart tarihine erteledi.

Editör: TE Bilisim