Haziran ayı enflasyon oranının ardından memur ve emekli maaşlarına yüzde 5.75 zam yapılacağı açıklandı. Tüm Emekli Sen Bolu Temsilcisi Lütfiye Özkan, yapılan zam açıklamasının ardından “Beklenen oldu ve emeklilere reva görülen sefalet ücretlerine, komik bile denmeyecek oranda zam yapıldı” dedi.

Haber: Aslı Akış

Tüm Emekli Sen Bolu Temsilcisi Lütfiye Özkan, Temmuz ayı zam oranlarını yaptığı basın açıklamasıyla eleştirdi.

 “EMEKLİLERLE DALGA GEÇERCESİNE ZAM ORANI AÇIKLANDI”

Özkan, emeklilerin bu ülkenin değer ve birikimlerinin sahibi olduğuna dikkat çekerek; “Beklenen oldu. Emeklilere reva görülen sefalet ücretlerine komik bile denmeyecek oranda “zam” yapıldı. 13 milyon emeklinin 8 milyonu 2000 TL ücret alırken, devletin en yetkili ağızlarından hala 1.500 TL altında ücret alan emekli olduğu gerçeği ifade edilmişken, yılbaşından yana temel tüketim mallarına en az %50 zam gelmişken, bir toplum sağlığı meselesi olması gereken koronavirüs salgınında bizleri ekmek ve maske arasında sıkıştırmaya ve bu salgını fırsat bilip fırsatçılık peşinde koşulmuşken, adeta emeklilerle dalga geçercesine Temmuz ayı zam oranı %5,75 olarak açıklandı. Bu oranı ve sefalet ücretini kabul etmiyoruz. Emekliler bu ülkenin değer ve birikimlerinin sahibi ve yaratanlarıdır” ifadelerini kullandı.

“KOMİK BİLE DENEMEYECEK ORANDA ARTIŞ”

Özkan, emeklilerin demokratik ve barış içinde yaşanan bir ülkeye ihtiyaç duyduklarını dile getirerek; “Emeklilerin komik bile denmeyecek oranda ücret artışlarına, dalga geçer gibi açıklanan ücret zamlarına değil, anayasal güvenceye sahip bir statüye ve toplu sözleşmeli grevli bir sendikal örgütlenmeye, demokratik ve barış içinde kardeşçe yaşanan bir ülkeye ihtiyaçları vardır. Emekliler bunun için örgütlenmeye ve mücadele etmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim