Darbe girişiminin ardından 15 Temmuz şehitleri için yürümeye başlayan Savaş Altay bu sene ikinci kez İstanbul’dan Ankara’ya yürüyor.

Darbe girişiminin ardından protesto ve şehitleri anmak için yürümeye başlayan Savaş Altay bu sene ikinci kez İstanbul’dan Ankara’ya yürüyor. 43 yaşındaki Altay darbe girişiminin olduğu 15 Temmuzda Taksim meydanında hafif yaralandığını dile getirirken sağlığı elverdiği sürece her sene yürüyeceğini söyledi.

Altay konuşmasına şu şekilde devam etti, “15 Temmuz gecesi taksim meydanında mücadele sırasında hafif yaralandım çok sayıda arkadaşımız yaralandı ve şehit düştü cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın çağrısı üzerine sokağa çıktık ve üç gün üç gece uyumadık. Geçen yıl 15 Temmuz şehitleri için yürüyüş yapmıştım bu şekilde bir karar aldım. 15 Temmuz’u hatırlatmak ve şehitlerimizi yad etmek için yürümeye başladık. Allah ömür verdikçe her sene yapacağım. Ayın beşinde yürümeye başladım Perşembe günü Ankara’ya varmayı hedefliyorum. Günde 20 kilometre mesafe yürüyorum. Ankara’ya varınca önce kahraman kazana uğrayacağım ardından gölbaşı özel harekat birimine gideceğim, genel kurmay başkanlığı TBMM, cumhur başkanlığı külliyesi ve şehitlerimizi ziyaret edip geri döneceğim.”

Editör: TE Bilisim