Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin 5'inci yıl dönümü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Orhan Uçar, “Ortak paydamız olan vatanımızı, bayrağımızı, devletimizi birlikte savunmuşuz. Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz milletimizin birlikte direnişinin en güzel örneklerindendir” dedi.

Uçar yaptığı yazılı basın açıklamasında; “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yıldönümünde demokrasimize, birlik ve beraberliğimize, ekonomimize, istikrarımıza,  kısacası ülkemize kast etmiş hain darbe girişimini şiddetle kınıyor ve bu vesileyle, şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimizi ise minnetle, şükranla anıyoruz. Çeşitli ırk, din, dil ve kültürlere mensup biz Anadolu halkları, asırlardır barış içerisinde, kardeşçe, saygı ve adalet çerçevesinde birlikte yaşamışız. Farklılıklarımızı zenginlik olarak değerlendirip; ortak paydamız olan vatanımızı, bayrağımızı, devletimizi birlikte savunmuşuz. Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz milletimizin birlikte direnişinin en güzel örneklerindendir. Son 60 yılda demokrasimiz ve dolayısıyla milletimiz 5 defa darbeye maruz kaldı. En sonunda 15 Temmuz’da milletimiz 10 yılda bir tekrarlanan darbelere dur dedi. Halkımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hainlere karşı eşsiz bir direnişle hem milletin gücünü gösterdi ve hem de darbeler dönemini bitirdi. Milletimizin bu onurlu direnişini saygı ve minnetle anarak; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum” ifadelerine ver verdi.

 

Editör: TE Bilisim