AK Parti Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Nurettin Doğanay, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatarak, “15 Temmuz’un bendeki yeri çok başkadır. Üniversitelerde bir tez olarak okutulması gerektiğini düşünenlerdenim 15 Temmuz’da o halkın direnişinin” dedi.

FETÖ’cü askerlerin 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirdiği darbe girişiminin 5. yıl dönümünde AK Parti Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Nurettin Doğanay, o gece yaşadıklarını anlatı.

“O HEP GÖZLERİMİN ÖNÜNE GELİR”

Darbeye ilişkin ilk bilgiyi aldığı anı ve AK Parti İl Başkanlığı binası önünde yaşadıklarını aktaran Bölge Sorumlusu Nurettin Doğanay, “15 Temmuz benim hayatımda farklı izleri ve aynı zamanda farklı yeri olan, bütün ülke için bütün milletimiz için ama… O gün Bolu İl Başkanı olan birisi olarak, bendeki yeri çok başkadır. 15 Temmuz gecesi ilk haber bize telefon yoluyla mesaj olarak düştüğünde o televizyon izliyordum. Acaba falan derken olayın gerçekliğini gördüğümüzde tüm arkadaşlarıma bir mesaj attım, acil koduyla, ‘Herkes partide toplansın’ diye. Ben partinin kapısını açtığımda benimle birlikte partinin kapısını, böyle koşarak gelmiş, tabiri caizse su gabi ter olmuş bir kardeşim var. İkinci o kapıdan giren kişidir, 15 Temmuz denilince onu hep hatırlarım. Emine Aydemir. Bir hanım kardeşimiz. O hep gözlerimin önüne gelir” dedi.

“BAMBAŞKA DUYGULARA SÜRÜKLENDİĞİMİZ BİR GECEDEN BAHSEDİYORUZ”

15 Temmuz gecesinin kendisi için öneminden bahsederek, farklı duyguları yaşadıklarına dikkat çeken Bölge Sorumlusu Nurettin Doğanay, “Tabi ki zor bir sürecin başlangıcıydı o tarih. Milletimizin, Bolulu hemşehrilerimizin partinin önüne gelmesi, meydanda toplanması ve 27 gün boyunca tutulan nöbetler. Akşam saat 6’da başlayıp sabah namazıyla birlikte 27 gün boyunca nöbet tutuk tüm Bolulu hemşehrilerimizle birlikte. Partili partisiz ayrımı yapmadan. Üniversitelerde bir tez olarak okutulması gerektiğini düşünenlerdenim 15 Temmuz’da o halkın direnişinin, ne olduğunun. O darbenin püskürtülmesinin ne olduğunu çok iyi bilenlerdenim. Tabi bunu yaparken de davamızın lideri Sayın Cumhurbaşkanı’mızın uçağa binip İstanbul’a gelmesi, ‘Herkesi havaalanında, meydanda bekliyorum’ demesi. Milletimizin göstermiş olduğu o duruş, 251 şehidimiz, yaralı olanlar… Bambaşka duygulara sürüklendiğimiz bir geceden bahsediyoruz. Ama aslında o bir duruştu ve o duruş çok kıymetli ve değerliydi. Kaçanlardan olmadık, korkanlardan da olmadık. 15 Temmuz denildiğinde farklı duygulara sahip oluyorum. Yaşadıklarım aklıma geliyor. Neler yaşadığımı bir ben bir de Allah biliyor” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ’DA HAYATINI KAYBEDEN ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

15 Temmuz gecesi için vatandaşlara teşekkür eden ve şehitlere rahmet dileyen Doğanay, “Söyleye bildiklerimiz var bir de söyleyemediklerimiz var. Durduğumuz yerler var, durmadığımız yerler var. Sizin durduğunuz yerde durmayanlar var. Hayat böyle çünkü. Onun için ben bir kez daha aziz milletimize, Bolulu hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’da hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. O gece meydanı dolduran, partili ve ya partisiz Bolu’daki tüm hemşehrilerime… Çünkü ben hepsinin çok değerli çok kıymetli olduğunu biliyorum. O gece çok farklı siyasi partilerde siyaset yapıp ama bakıldığı zaman meydanda göz göze geldiğimiz, dostlarımız, kardeşlerimiz, arkadaşlarımız var” diye konuştu.

“VATAN SEVGİSİNİN NE DEMEK OLDUĞUNU GÖRDÜĞÜM ANLAR VAR”

Farklı siyasi görüşlerden kişilerin de o gece meydanda olduğunu belirten Doğanay, “Orada vatan sevgisinin ne demek olduğunu gördüğüm anlar var. Çünkü ülkemizde herkes birbirini seviyor. Her partili ülkesini seviyor, her parti mensubu olanlar seviyor. Çünkü bu ülke bizim, bu toprak bizim onun için 15 Temmuz önemliydi. O günlerde basınla beraber de birlikteydik, beraber yattık kalktık. Rabbim bir daha ülkemize yaşatmasın. Bir daha milletimizi kendi askeriyle, kendi silahıyla, kenti tankı tüfeğiyle, kendi evlatlarıyla imtihan ettirmesin rabbim. Onun için o darbe kalkışmasını yapan alçaklara da rabbim fırsat vermesin. Hepsi belalarını buldular. Bulmaya devam edecekler. Türkiye Cumhuriyet Devleti ilelebet devam edecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu genç Cumhuriyet ebediyen baki olacak” kelimelerini kullandı.

“BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ, HEP BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”

Şehit olanlar için rahmet dileyen Doğanay, şu ifadeleri kullandı:

“Birlikte yaşayacağız, hep birlikte yaşayacağız. Bunu çok kıymetli buluyorum. Onun için kıymetini bilmemiz lazım. Önden gidenlere rahmet okumamız lazım. Onların her birisini hayırla yâd etmemiz lazım. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bu yana başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, her cephede savaşan ülkenin bekası adına şehit düşen tüm şehitlerimize ben Allah’tan rahmet diliyorum. O gece de şehit olanlara, 15 Temmuz özelinde benim, tüm şehitlerimiz kıymetlidir değerlidir ama gündemimiz 15 Temmuz olduğu için, 15 Temmuz şehitlerine bir kez daha parantez açıp mekânlarını cennet eylesin, ailelerine Rabbim sabırlar versin. Milletimiz bir daha öylesi gecelerle imtihan olmasın.”

Editör: TE Bilisim