Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti’nin 16’ıncı Kuruluş Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Parti’nin kurucu üyeleri arasında yer almaktan gurur duyduğunu belirten Yılmaz, “16 yılda, Bolu’yu ve Türkiye’yi çağ atlatarak, dünyada yükselen bir değer haline getirerek, adeta yeniden inşa ettik. İlk günkü aşk ve heyecanla çalışmaya devam eden Bolu Belediyesi, 2023 Türkiye’sinin gerçekleştirilmesindeki sorumluluklarının farkındadır. Attığımız her adım, önderimiz, liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği istikamettedir. AK Parti, bir vefa hareketidir. AK Parti, hiç bitmeyecek, tükenmeyecek ‘AK’ bir sevdadır. Daha nice yıldönümlerimiz şimdiden kutlu olsun. Her gün daha büyük bir heyecan ve enerji ile büyümeye, şehrimize, ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Yılmaz mesajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde yola çıkış amaçlarından başlayarak, Türkiye’yi dünyanın lider ülkeleri arasına sokan 16 yıllık başarı öyküsünü ve demokrasi mücadelesini anlattı.

“Kurucu üye olmaktan gurur duyuyorum”

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz’ın AK Parti’nin 16’ıncı Kuruluş Yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajı şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, 14 Ağustos 2001 günü AK Parti’nin kurulucuları arasında yer alan bir isim olarak, kutlu yürüyüşümüzün 16. yılına ulaşmasının gururunu milletimizle birlikte yaşıyorum. AK Parti, milletimizin bağrından koparak oluşmuş ve icraatlarıyla milletimizin bağrına taht kurmuş bir partidir. Bu nedenledir ki kuruluşunun hemen ardından düzenlenen 2002 genel seçimlerde tek başına iktidar olma başarısını göstermiş ve bugüne kadar da Türk siyasi hayatının tek iktidarı olma özelliğini aralıksız korumuştur. Kurulduğundan bu yana tek başına 8 hükümet kuran Partimizin bugün 8 milyonun üzerine çıkan üye sayısı, dünyadaki pek çok ülkenin nüfusundan bile fazladır.

“16 yılda Türkiye’yi yeniden inşaa ettik”

16 yıl önce bugün, ileri demokrasi, büyük ekonomi, güçlü toplum, lider ülke olma ülküsüyle bu yola çıkmıştık. Önce Allah’tan sonra milletimizden aldığımız güç ile AK Parti olarak ülkemizi, 2001’deki ekonomik ve siyasi kriz ortamından çıkarıp, istikrarlı bir büyüme çizgisiyle, dünyanın en güçlü ülkeleri arasına yerleştirdik. 16 yılda Türkiye’nin uluslararası yatırım fonunu yükselttik, enflasyonu tek haneye düşürdük, GSMH’yı artırdık, ihracatı Cumhuriyet tarihinin rekoruna taşıdık… Ama en önemlisi, demokrasimizin gücünü dünyaya kanıtladık! Kısacası, bugün geldiğimiz noktada gururla söyleyebiliriz ki, 16 yılda, Türkiye’yi siyasi, ekonomik ve sosyal açıdan çağ atlatarak, adeta yeniden inşaa ettik.

“Mücadelemiz, demokrasi mücadelesidir”

Ancak bir siyasi parti gerçek gücünü, ülkenin geçtiği zor günlerde, kritik dönüm noktalarında ispatlar. AK Parti olarak iktidara gelişimizden bu yana, kapatma davalarından, e-muhtıralara,  iç ve dış odaklı terör örgütlerinden, hain darbe girişimine kadar görünüşte AK Parti’yi; ama aslında Türkiye’yi baltalamak isteyen çevrelerle durmaksızın mücadele verdik. Bu mücadelelerimizde ise milletimizin desteği hep arkamızdaydı. Çünkü mücadelelerimiz, hiçbir zaman AK Parti’nin siyasi varlık mücadelesi olmadı. Her zaman için; AK Parti’nin mücadelesi demokrasi mücadelesidir, AK Parti’nin mücadelesi özgürlük mücadelesidir, AK Parti’nin mücadelesi milli egemenlik mücadelesidir. Allah’a şükür tüm bu mücadelelerden milletçe, alnımızın akıyla, daha da güçlenerek, daha da bütünleşerek çıktık.

“Cumhurbaşkanımız liderlik farkını 15 temmuz günü gösterdi”

İşte bu nedenle, 16. Yılımızı, diğer yıldönümlerimizden ayırıyoruz. Çünkü bundan bir yıl önce, 15 Temmuz 2016 günü, millet olarak bir demokrasi zaferine imza attık. O gün, seçimlerde hangi partiye oy verirse versin, milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde buluştu ve  hain teröristlerin ülkemizi karanlığa boğmasına ‘Dur!’ dedi. İşte AK Parti’yi ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı diğer partilerden ve liderlerden ayıran budur!

“Partili Cumhurbaşkanlığı ile daha güçlüyüz”

16’ıncı yıldönümümüzü, diğer yıldönümlerimizden ayıran diğer mutluluğumuz ise, 16 Nisan Referandumu sonrası, milletimizin iradesi ile Sayın Cumhurbaşkanımız’ın AK Parti üyeliğini de koruması oldu. Bugün artık, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile daha da güçlüyüz! Allah’ın izniyle, ülkemiz için kararlı ve inançlı adımlar atmaya devam edeceğiz. Hedefimiz belli, yol haritamız hazır. Türkiye, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine kesinlikle ulaşacak. Bu yeni dönem, Türkiye’yi güçlü bir geleceğe, hedeflediği kalkınma düzeyine taşıyacak. Aydınlık günler bizi bekliyor.

Bolu’yu dünya kenti yapmak için onlarca proje şimdiden hazır

Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman vurguladığı gibi, “Durmak Yok, Yola Devam”. Bolu Belediyesi olarak ilk günkü aşk ve heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. Halkımıza hizmet etmek amacıyla 2004 yılında Belediye Başkanı seçildiğimde, Bolu’yu doğa, spor,  sağlık, kongre ve kültür turizmi kenti yapmayı hedefledik. Bolu bugün, ‘Tabiatın Kalbi Bolu’ adıyla markalaşarak, bir dünya kenti’ olma yolunda hızla ilerliyor. Dört mevsim güzelliklerimizi tüm dünya ile paylaşmak, turizmde cazibe merkezi yapmak için çalışıyoruz. “Bolu’nun ‘Şehir Anayasası’nı hazırladık. Türkiye’de ilk defa bir şehrin bugününü ve geleceğini şekillendiren bir anayasası var. Bolu’nun muhteşem doğasıyla uyumlu, turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendiren, şehir anayasamıza uygun örnek projelere imza atıyoruz. Bolu’yu dünyanın en yaşanabilir 10 kentinden biri yapmak için onlarca proje hazır. Bu kapsamda, ilk etapta Bolu’da ‘Büyüksu Su Sporları Merkezi’nden, Endemik Bitkiler Gen Bahçesi’ne; 2000’li yılların yeni ‘Karlovy Vary’si olmaya aday ‘Karacasu Termal Turizm Merkezi’ projesinden, musluklardan memba suyu akıtacak ‘Karadere Projesi’ne; doğan her bebek için meyve ağacı dikilen ‘Bebek Meyve Ormanı’ndan ‘Yaşlılar Köyü’ne; ‘Gölcük-Karacasu Yaylası Dağ Kızağı Projesi’nden ‘Gölcük Teleferik Projesi’ne; ‘Nilüfer Üretim Merkezi’nden, ‘Uluslararası Türk Dünyası Köroğlu Parkı’na kadar çok sayıda projeyi hayata geçiriyoruz. Yeşil Yol Projesi kapsamında da ulaşıma kapatılacak kent merkezinden geçen D-100 karayolunun 9,5 kilometrelik bölümde, şehrin ortasında yeşil bir kuşak oluşturulacak. Yeşil bir cazibe hattına dönüştürülmesi planlanan alanda park, eğlenme, dinlenme, spor mekanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ile alışveriş ve sanat merkezleri yapılacak. Biz Bolu’nun 50 yılını planladık ve bu hedef doğrultusunda evlatlarımıza keyifle yaşayacakları, müreffeh bir şehir bırakmayı hedefliyoruz.

“Milletimin hizmetkarı olmaya devam edeceğim”

Bolu Belediyesi, 2023 Türkiye’sinin gerçekleştirilmesindeki sorumluluklarının farkındadır ve attığımız her adım Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği bu istikamettedir. Rabbim ömür ve imkan verdikçe, AK Parti vizyonuna bağlı olarak, Türkiye’yi aydınlık günlere taşımak için çalışmaya; Bolu ve milletimizin hizmetkarı olmaya devam edeceğim. AK Parti, bir vefa hareketidir. AK Parti, hiç bitmeyecek, tükenmeyecek ‘AK’ bir sevdadır. Daha nice yıldönümlerimiz şimdiden kutlu olsun. Her gün daha büyük bir heyecan ve enerji ile büyümeye, şehrimize, ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

 

Editör: TE Bilisim