Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 80 yaş üzeri yurttaşların aşılanmasına başlanacağını duyurdu. Koca, 80 yaş üzeri yurttaşların sağlık kuruluşlarında aşılanacaklarını belirtti.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bilim Kurulumuzun önerisiyle hazırlanan program dahilinde bugün itibarıyla, 80 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlıyoruz. 80 yaş üzeri vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarımızda aşılanacaklar. Tüm Türkiye'de aşı programının günlük gelişimini artık canlı olarak izleyebilirsiniz. Program ilerledikçe daha fazla bilgiyi paylaşabileceğiz" ifadelerine yer verdi.

AŞILANANLARIN SAYISI İL İL PAYLAŞILIYOR

Öte yandan; Sağlık Bakanlığınca oluşturulan 'Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu' sayfasında aşılanan kişi sayısı iller bazında da açıklanmaya başlandı. Buna göre bugün öğle itibarıyla Bolu’da 8 bin 236 kişi aşılandı.

Türkiye'de corona virüsle mücadelede kapsamında aşı çalışmaları devam ediyor.

İlk olarak sağlık çalışanlarına yönelik başlatılan aşılama çalışması, engelli ve yaşlı bakım kuruluşlarında kalan vatandaşlar ile personelin aşılanması ile sürdü. Çin'den bu sabah getirilen 6,5 milyon doz aşı ile aşılama çalışması yurt genelinde devam edecek.

Sağlık Bakanlığı'nca oluşturulan 'https://covid19asi.saglik.gov.tr/' adresinde Türkiye genelinin ardından iller bazında da aşılanan kişi sayısı anlık paylaşılmaya başlandı.

Haritada Türkiye geneli aşılanan sayısı dakikada bir, illere göre dağılım ise 10 dakikada bir güncelleniyor.

Editör: TE Bilisim