Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, 17 Ağustos Depreminin yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

 BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı mesajında, deprem bilincini yaygınlaştırmak için  her zaman hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizerek; “21 yıl önce meydana gelen 17 Ağustos 1999 depremi, oluşturduğu yıkımla birlikte büyük acılara sebep olmuştu. Depremin etkili olduğu Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu’da yitirdiğimiz canlarımızı hatırlarken depremin yüreklerdeki sarsıntısının hala devam etmekte olduğu açıktır.

Ülkemizin bulunduğu coğrafi konumu itibariyle büyük deprem üretebilecek aktif fay hatlarına sahip olduğunu, bu jeolojik olayın yıkıcı etkilerinin her an ortaya çıkabileceğini unutmadan deprem olgusuyla yaşamayı öğrenmek zorundayız. Sahip olduğumuz teknolojik ve teknik imkanları kullanarak depreme dayanıklı yapılar ve doğru şehirleşme politikaları uygulayarak, bu doğa olayının yıkıcı etkisini önleyebileceğimiz ortadadır.

Deprem bilincini yaygınlaştırmak için depreme her zaman hazırlıklı olmak ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmek tüm kurum ve kuruluşların gündemlerinden düşmemeli hepimizin öncelikli görevleri arasında olmalıdır.

17 Ağustos Marmara Depreminin 21. yıl dönümünde, Cenab-ı Allah’a aziz milletimize bu tür felaketleri bir daha yaşatmaması için dua ederken, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, depremin izlerini yüreklerinde yaşayan hemşehrilerimizin acısını yürekten paylaşıyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim