Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde “1999 Depreminden Önce Gökyüzünden Bolu” fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Haber: Servet Gökçek

“1999 Depreminden Önce Gökyüzünden Bolu” fotoğraf sergisi açılışına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Fotoğrafçı Durmuş Şahar ve davetliler katıldı.

“FOTOĞRAFLAR BOLU BELEDİYESİ BASIN YAYIN BÖLÜMÜNE VERİLECEKTİR”

Durmuş Şahar sergi hakkında bilgiler vererek; “1998 yılında eski Boluspor Kulüp Başkanı rahmetli Yılmaz Becikoğlu’nun helikopter kiralayarak onun sayesinde fotoğrafları çektik. Düzce Gölyaka’dan helikoptere bindik. Bolu’ya gelene kadar fotoğraf çektik. Çok fazla fotoğraf çektik. Sergi salonumuzun kapasitesinden dolayı 80 tane fotoğraf sergileyebiliyoruz. Fotoğrafların baskılanmasında Bolu Belediyesi’nin katkıları var. 1998 yılında çektiğimiz bütün fotoğrafları Bolu Belediyesi’nin Basın Yayın bölümüne verilecektir” dedi.

“DEPREMDEN ÖNCEKİ BOLU’YU HERKES GÖREBİLİR”

Fotoğrafları sergilemekteki amacından da bahseden Şahar; “Depremden önceki Bolu’yu herkese görmektir. Deprem esnasında da çekilen çok fotoğrafımız var. Bu fotoğrafları da başka bir fotoğraf sergisinde sergileyeceğiz. Biliyorsunuz şu anda drone’ler, hava araçları ile fotoğraflar çekilebiliyor ama o zamanki şartlar öyle değildi. Sergideki tüm fotoğraflar 45 dakika da çekildi. Bizde 45 dakikada çekilen fotoğraflarla 20 yıl önceki Bolu’yu sergiledik” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZCAN TEŞEKKÜR ETTİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Böyle bir çalışma ve Belediye arşivinde de katkıda bulunduğunuz için teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından “1999 Depreminden Önce Gökyüzünden Bolu” fotoğraf sergisinin açılış kurdelesi kesildi. Sergiye katılanlar tarafından gezilen sergi, büyük beğeni topladı. Sergi bir hafta süreyle Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerine açık olacak.

Editör: TE Bilisim