2019-2020 Bolu Dağı Kış Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıda, Bolu ve Düzce illerinin kış boyunca koordineli bir şekilde çalışması ve Otoyol Bolu Dağı geçişi, Bolu Dağı Tüneli ile D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinin kapanmaması için alınacak tedbirler görüşüldü.

Düzce AFAD Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Bolu Valisi Ahmet Ümit, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ile Bolu ve Düzce Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanları, İl Emniyet Müdürleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreterleri, Karayolları ile diğer kurumların yetkilileri katıldı.

VALİ ÜMİT İKİ İL ARASINDAKİ KOORDİNASYONUN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Bolu İlimiz İstanbul- Ankara hattında hemen hemen her iki ilin ortasında önemli bir coğrafi konuma sahiptir. Tarih boyunca Bolu’dan ve Bolu Dağı güzergâhından geçen tüm yolcular yaz ve bahar aylarının doyumsuz güzelliklerini yaşarken, kış aylarında biraz tedirginlik hissetmişlerdir. Zaman içerisinde karayolları ve Anadolu otoyolu yapılmış, 2007 yılında Boludağı Tüneli açılmıştır. Eskiye göre ulaşım son derece kolaylaşmıştır. Bununla beraber Boludağı güzergâhını kullanan yolcularımız can ve mal güvenliği bakımından dikkatli ve tedbirli olmalıdırlar. Bilindiği gibi İçişleri Bakanlığımızca ülke genelinde trafik yönünden gerekli tedbirler planlanmıştır. Bu çerçevede her Valilik kendi il sınırları içerisinde ihtiyaç duyulan tedbirleri almaktadır. Diğer yandan birden fazla ili ilgilendiren tedbirler de Valilikler arası koordinasyonla alınmakta ve uygulanmaktadır. Bu vesileyle Düzce Valiliği, Bolu Valiliği ve çalışma arkadaşlarımız olarak bugün 2019-2020 kış sezonunda alınacak olan trafik tedbirlerini tekrar gözden geçirmek üzere toplanmış bulunuyoruz.

“TOPLANTININ HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM”

Bütün sürücülerimizden; can ve mal güvenliklerinin sağlanması, istedikleri menzillerine sağ selamet ulaşabilmeleri için trafik kurallarına, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını bekliyoruz. Kış mevsiminin gerekliliğini hepimiz biliyoruz. Bizlere düşen gerekli tedbirleri almak, uymak ve uygulamaktır.

Bu kapsamda ticari olsun, hususi olsun tüm araçlar mevsim boyunca kış lastiklerini mutlaka taksınlar.

Sürücülerimiz araçlarında zincir, takoz ve çekme halatını mutlaka bulundursunlar. Bütün yollarda yolun kapanması halinde görevliler tarafından kullanılacağı için sol şeriti boş bırakalım. Seyir halinde iken cep telefonuyla görüşme yapmayalım. Takip mesafelerine mutlaka uyalım. Emniyet kemerlerimizi mutlaka takalım. Bu vesileyle tüm ülkemiz için hayırlı bir kış mevsiminin yaşanmasını dilerken bütün sürücülerimize hayırlı yolculuklar diliyorum. Toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

“ÖNCEKİ YILLARDAN BELLİ BİR TECRÜBEMİZ VAR”

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, “Her yıl mutat olduğu üzere yapılan Bolu Dağı Kış tedbirleri toplantısını bu yıl ilimizde yapıyoruz. Önceki yıllardan belli bir tecrübemiz var. Burada yerleşmiş bir gelenek, bir tecrübe var. Bolu dağında olağanüstü durumlarda neler yapılacağı ile ilgili konulara arkadaşlarımız genel olarak vakıf. Yeni tedbirler neler olabilir düşüncesi ile her yıl olduğu gibi bu toplantımızı bu yılda yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“BÜTÜN HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK”

Toplantıya katılan Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, hazır olduklarını belirterek “İki ili ilgilendiren konularda koordinasyon yapılmış olması bizimde sahada işimizi kolaylaştırıyor. Bu anlamda Valilerimize teşekkür ediyoruz. Karayolları olarak almamız gereken tedbirleri aldık. Her iki ilimizin önemli geçiş noktası olan Bolu Dağı tek elden yönetilmesi adına biz bütün hazırlıklarımızı yaptık. Biz hazırız, inşallah sizlerin katkı ve destekleri ile bu sezonu sağlıklı, selametli, kazasız ve önemli bir sıkıntı olmadan atlatmayı umuyoruz” ifadelerinde bulundu.

SUNUM YAPILDI

Yapılan konuşmaların ardından Düzce Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından daha önceki senelerde yapılan çalışmalar, alınan tedbirler, kurumlara düşen görevler ve öneriler ile ilgili sunum eşliğinde bilgiler verildi.

Editör: TE Bilisim