Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, 2020 yılı arıcılık destekleme takviminin açıklandığını ve başvuruların başladığını söyledi.

Haber: Aslı Akış

Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı arıcılara çağrıda bulunarak başvuru dilekçelerinin birlikten alınması gerektiğine dikkat çekti. Ünalan, dilekçelerin 30 Ekim 2020 tarihine kadar İl/İlçe Tarım Müdürlüklerine teslim edileceğini de kaydetti.

“ARICILARIMIZIN DİKKAT ETMELERİ GEREKİYOR”

Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, birliğe kayıtlı arıcılara uyarılarda bulunarak; “2020 yılı için Arıcılar Birliğinin destekleri kapsamında bakanlığımız bir duyuru yaptı. Uygulaması esasları daha sonra yayınlanacaktır. İlk etapta birliğimize kayıtlı arıcılarımızın 30.10.2020 tarihine kadar Arıcılar Birliğine müracaat ederek, bizden dilekçelerini alacaklar. Bizden aldıkları imzalı dilekçelerini tarım il ve ilçe müdürlüklerine teslim edecekler. Tarım il ve ilçe müdürlükleri de 27.11.2020 tarihine kadar arıcılarımızın arılarını kontrol etmek suretiyle güncelleyecekler. Bu işlemler bittikten sonra gelen tebligat ve gelişmeler doğrultusunda arıcılarımızın destekleme ihtiyaçları karşılanacaktır. Şuanda uygulama esasları gelmediği için herhangi bir bilgi veremiyoruz. Sadece arıcılarımızın desteklemeleri Bolu Arıcılar Birliğinin dilekçesi doğrultusunda destek kapsamında uygulama yapılacaktır. Arıcılarımızın buna dikkat etmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim