Bolu Belediyesi'nin düzenlediği etkinliğe katılan 56 doğasever, karla kaplı muhteşem Abant gölü manzarası eşliğinde keyifli bir yürüyüşe imza attılar.

Abant, Gölcük, Yedigöller gibi birçok önemli doğal güzelliğe sahip olan Bolu’da doğa sporlarının merkezi olma hedefiyle her hafta farklı bir rotaya doğa yürüyüşü düzenleniyor.

Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında 2020 yılının ilk doğa yürüyüşü Abant Tabiat Parkı çevresinde gerçekleşti.

Proje Yönetim Birimi Doğa Sporları Proje Uygulama Bölümü’nün “Doğayı Seviyorum” projesi kapsamında düzenlediği, katılımcıların da sokak hayvanlarının barınma ve mama ihtiyaçlarının karşılanması için Hayvan Hakları Komisyonu’na bağışta bulunduğu yürüyüşe Ankara, İstanbul ve çevre illerden gelen 56 doğasever katıldı.

Startı bin 454 rakımlı Abant yamaçlarında verilen yürüyüşte doğaseverler karla kaplı muhteşem Abant manzarası eşliğinde yürüdü. Ünlü tabiat parkının karla kaplı eşsiz manzarası karşısında adeta büyülenen doğa tutkunları, o anları da cep telefonlarıyla çektikleri fotoğraf ve videolarla ölümsüzleştirdiler.

Yaklaşık 2 saatlik yürüyüşün ardından göl çevresindeki piknik alanında ulaşan 56 kişilik grup, burada sucuk ekmek ve semaverde çay keyfi yaptı. Grup daha sonra ip çekme yarışması ve kartopu oynayıp çocuklar gibi eğlendi.

Editör: TE Bilisim