Bolu’da İl Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında ve tüm camilerde Yaz Kur’an Kursları başladı. İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu Müftü Yardımcısı Fadime Arslan ile birlikte camileri ve Kur’an Kurslarını ziyaret etti.

4-9 yaş grubu öğrencilere yüz yüze eğitim verilirken, 10-15 yaş grubundakilere yüz yüze ve çevrim içi, 16-22 yaş grubundakilere ise sadece çevrim içi eğitim verilecek.

Yaz Kurslarını ziyareti esnasında konuşan Ali Rıza Tahiroğlu; “Kıymetli öğrenciler! Hepinizin de bildiği gibi bu gün yaz Kur’an Kursları açıldı. Camilerimizde ve Müftülüğümüze bağlı kurslarda eğitime başladık.

“SİZLER BİZİM GELECEĞİMİZSİNİZ”

Sizler bu yaz nasip olursa en kısa zamanda Kur’an-ı Kerime geçecek ve dini bilgilerinizi tekrar etmiş olacaksınız. Sizleri camilere getiren ve destek olan ailenize teşekkür ederim. İnşallah görevli hocalarımızın büyük gayretleri ile sizlere sureler, namaz kılmasını ve Siyer-i Nebi (Peygamber Efendimizin Hayatı) öğretilecek. Sizler bizim geleceğimizsiniz inşallah ileriki zamanlarda sizleri çok iyi yerlerde görmek isteriz. Anne ve babanıza çok selamımızı iletin” dedi.

4-9 yaş arası öğrenciler başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri sadece yüz yüze yapılacaktır.

10-15 yaş arası öğrenciler başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri tercihlerine göre yüz yüze veya çevrim içi yapılabilecektir.

16-22 yaş arası öğrenciler başvurularını web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri sadece çevrim içi yapılacaktır.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında, yurt genelinde 5 Temmuz'da başlayan Kur'an kursları kayıtları 11 Temmuz'a kadar devam edecek. Cami, kurs veya "www.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden yapılacak kayıtlara 4-22 yaş grubu arasındaki çocuklar ve gençler başvurabilecek. Yüz yüze ve çevrim içi yapılacak Kur'an kursları eğitimleri, 20 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Editör: TE Bilisim