AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, teşkilat çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Merkez ilçe teşkilatında yaşanan istifalara ilişkin değerlendirmede bulundu. Güner; “Genel Merkezimizin hiyerarşik yapısı içinde bize önerdiği tavsiyeleri ve yapılması gerekenler var. Bu tavsiyeler şehirlerimizin sosyolojik, demografik yapılarına göre değişebiliyor. Bizimde kararlarımız ona göre alınıyor. Merkez İlçedeki yapılanmamızda bir revizyon sürecindeyiz” dedi.

ÖZEL RÖP HABER: Aslı Akış

Geçtiğimiz hafta yönetimi ile birlikte istifasını veren ardından tekrar görevine devam etmesi istenilen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak ve yeni yönetimiyle ilgili de konuşan AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner konuya açıklık getirdi.

“MERKEZ İLÇEDE REVİZYON SÜRECİNDEYİZ”

Merkez ilçede yenilenmeye gittiklerini ifade eden İl başkanı Güner, hedeflerinden bahsetti. Güner; “AK Parti’de mahalle teşkilatlarımız, köy temsilcilerimiz, mahallelerde oluşturduğumuz yönetim kurullarımız var. Şehirlerdeki kurmay kadrosu, il teşkilatları ama altında ilçe teşkilatlarıyla 1200 civarında olan sandık sayımızın her birine hakim olmayı hedefliyoruz. İnşallah bunda da muzaffer olacağız kanaatindeyim. Merkez İlçedeki yapılanmamızda bir revizyon sürecindeyiz. Merkez İlçe Başkanımızla ortak mutabakat sağlayarak süreci buraya getirdik.” diye konuştu.

“TEŞKİLATLARIMIZ ÇALIŞIYOR”

Güner, ilçe teşkilatlarının sahada çalışmalarında devam ettiğini vurgulayarak; “Merkez İlçemizle de nüfusumuzun %70’inin merkezde olduğunu düşünürsek, zaten eforumuzun ve enerjimizin çoğunu burada harcıyoruz. 9 ilçe, 3 beldenin hepsinde teşkilatlarımız şuan çalışıyorlar,  bir sıkıntımız yok. Tamamlamadığımız mahalle temsilcilerimiz, köy başkanlarımız yok. Vefat edenler ya da herhangi bir işi vesilesiyle taşınanlar üyelerimiz ya da temsilcilerimiz var. Onlarla alakalı bir revizyon yapıyoruz.” dedi.

“2023 SEÇİMLERİNE DOĞRU HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK”

Kısa vadede yapılan çalışmaları tamamladıklarını belirten Suat Güner; “Merkez İlçe yönetim kurulumuz ile yaptığımız toplantı sonrasında İlçe Başkanımız Kazım Konak ile tekrar devam ediyoruz. 2023’e giden yol haritasında kısa, orta ve uzun vadede yol haritamızı zaten belirlemiştik. Kısa vadede yaptığımız çalışma teşkilatlarımızın oluşturulmasıydı onu bitirdik. Orta vadedeki çalışma mahalle, köy temsilcilerimizin, sandık kurullarımızın oluşturulmasıydı, onu da tamamladık. Temennimiz 2023’te seçimde görev yapacak arkadaşlarımızın uzun vadede o sandığın başında olmasıdır.” İfadelerini kullandı.

“BU ÇATININ ALTINDA NE YAPMALIYIZ BUNUN İSTİŞARESİNİ YAPIYORUZ”

2023 seçimlerinde Cumhuriyetimizin 100.yılının ilanında inşallah AK Parti iktidarıyla Cumhurbaşkanımıza da bizim şehrimizden en büyük en güçlü desteği vermenin hedefindeyiz. Bu noktada ilçe teşkilatlarımızla yaptığımız toplantılarda aynı şeyi söyledik. Bugün karar vermeliyiz.  Belki içinden geçtiğimiz ekonomik sıkıntılı süreçte belki ticaretimize zaman ayırmamız gerekir. Çalışmalarımıza zaman ayırmasını istediğimiz arkadaşlarımız olduğunu söyledik. Burada artık daha fazla bu çatının altında ne yapmalıyız ve daha sıklıkla istişare etmemiz gerektiğini düşündük” şeklinde konuştu.

“KAZIM BAŞKANIMIZ YENİDEN GÖREVDE”

Güner, Kazım Konak’ın istifasına ilişkinde detayları aktararak; “Hiç birinizin aidiyetinizi, Cumhurbaşkanımızla gönül bağınızı sorgulamak haddimiz değil. Ama herhangi bir vesile ile zaman ayıramayacağınız kanaati varsa bu noktada bir müsaade istedik. Onlarda sağ olsunlar, usulü tamamlamak noktasında zaten partilerin teşkilat şemasını bilenler bilir. Yönetimin tamamından istifa istenir, sonra devam etmek isteyen arkadaşlarla tekrar bir mutabakat yapılır. Bir kongre süreci yaşanmayacak. Malumuz tüzüğümüzün emrettiği şekilde 3 yılda bir kongreler olur. Atama yöntemiyle Kazım başkanımızın istifasını aldık ve Merkez İlçemizin tamamını. Sonra Kazım başkanımızı tekrar görevlendirerek Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir bu noktada sorumluluğumuzu tekrar Kazım başkanımıza verdi. Zaten belirlediğimiz takvim çerçevesinde bu süreci idame ettik. Kazım başkan yeni yönetim kurulu oluşturuyor” dedi.

 “HEDEFLEDİĞİMİZ YOLDA DESTEK BEKLİYORUZ”

Tüm teşkilat ve Bolululara da çağrıda bulunan Güner; “Bu çatının altında burasının milletin evi olduğunu her defasında tüm hemşerilerimize zaten deklare ediyoruz. Ak Parti’nin iktidarı döneminde yarınlara çok daha umutla planlayabildiğimiz güçlü büyük Türkiye’nin tama bağımsız Türkiye’nin hedeflediğimiz yolunda destek vermek tüm hemşerilerimize de kapımızın açık olduğunu bu noktada bir kez daha kendilerini bu çatının altına davet ettiğimizi bir kez daha beyan etmiş olalım.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim