AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, AK Parti’yi 2023 seçimlerine götürecek yeni yol haritası şekillendirildiği çalışma ve istişare kampıyla ilgili konuştu. Güner; “2023’e odaklanarak yol haritamızı belirliyoruz. Ak Parti kadroları çok ciddi bir tecrübeye haiz. Elhamdülillah her girdiği seçimden de oyunu katlayarak, yukarıya doğru bir ivmeyle yükselterek çıkmış bir parti” dedi.

Haber: Aslı Akış

Ak parti teşkilatlarının 20 yıllık bir yönetme tecrübesi ile yol aldığına dikkat çeken AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, kampın erken seçiminin bir ön ayağı olmadığını söyledi. Öte yandan ak Parti’nin her daim seçime de hazır ilerlediğini ifade etti. Siyaset uzun yıllar bir arada yol yürüdüğü Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Nurettin Doğanay’ın kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

AK PARTİ UZUN VADELİ PLANLAR YAPAN BİR PARTİ”

Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Ak Parti’nin kurumsal yapısına her gün yeni şeyler katarak ilerlediğini ve ülke yönetimi noktasında 20 yıldır ciddi bir tecrübeye sahip olduğunu vurgulayarak; “Ak Parti kurumsal yapısı itibariyle kısa vadede süreçlere hızlı refleksler göstermek yerine kurumsal yapısı itibariyle uzun vadeli planlar yapan bir partidir. 20 yıllık çok ciddi bir tecrübeye sahip ülke yönetimi noktasında. Bunlarında katkısıyla kurumsal yapısına her gün yeni şeyler, yeni yönetim şeklinde ekstra bir şeyler katarak daha sağlam temeller oturtarak devam etmeyi tercih ediyor. Eskiden İl Koordinatörlerimiz ve Bölge Koordinatörlerimizle biz yol haritamızı paylaşıyorduk, şimdi Bölge Koordinatörleri ve İl Koordinatörlerimiz sayılarımız arttı. Önceki dönem İl Başkanımız Sayın Nurettin Doğanay benimde İl Başkanımdı. Siyasette kendisiyle uzun yıllar beraber doğru ya da yanlış kararlar verdik. Beraber bu davanın içinde birçok konuda yan yana yürüdük. Şuan bulunduğu pozisyon itibariyle bizim içinde bir nimettir. Özellikle benim için öyledir ki bizim İl Başkanları olarak katılacağımız kamp öncesinde Sayın Nurettin Doğanay Bölge Koordinatörleriyle düzenlenen kampa katıldı. Ben ondan birçok bilgiyi öncesinde öğrenebilme fırsatım olacak”  diye konuştu.

“ŞUAN YOL HARİTAMIZI BELİRLİYORUZ”

Güner, bir yıllık ve 2023’e kadar olan 3 yıllık haritayı İl Başkanları toplantısında, paylaşacağını dile getirerek; “Biz şuan itibariyle bir yol haritası belirliyoruz. Bu aşamadayız. 2023’e odaklanarak yol haritamızı belirliyoruz. Teşkilatlarımızdaki yeni yapılanmalar ya da kadrolarımızın görev dağılımlarında tamamen 2023 Seçimlerine, Genel Seçime ve Cumhurbaşkanlığı Seçimine odaklı belirliyoruz. Asıl detaylarını inşallah önümüzdeki süreçte hem biz paylaşacağız, bir yıllık ve 2023’e kadar olan 3 yıllık haritamızı İl Başkanları toplantısında, Teşkilat Başkanlığının Organizasyonunda paylaşacağız yol haritamızı. Asıl söyleyeceklerim yol haritamızın netleşmesinden sonra daha net belli olur. Onlarda bize yolumuzun neresinde daha hızlı neresinde daha yavaş gerektiğini çizecekler. Biz nerede gaza basıp nerede frene basacağımızı İl Başkanları toplantısı vesilesiyle katılacağımız üç günlük kamptan sonra değerlendirmek daha doğru olacaktır” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ KADROLARI ÇOK CİDDİ BİR TECRÜBEYE HAİZ”

Güner, Genel Merkezin oluşturduğu takvim doğrultusunda ilerlediklerine işaret ederek;  “Erken Seçimin ön ayağı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü planlanmış takvim içerisinde yapılıyor bu kamp. Yani erken seçim şuan basın üzerinden bu kadar deklere edilmesi ya da muhalefet partileri tarafından bu kadar zikredilmese de bu kamp yine bu tarihte olurdu. Çünkü zaten her yıl planlanan ve planlanmış bir şekilde devam eden bir kamp. Yani bizim takvimimiz yine Genel Merkezin oluşturduğu takvim şeklinde devam ediyor. Orada bir değişiklik yok. Ak Parti kadroları çok ciddi bir tecrübeye haiz. Elhamdülillah her girdiği seçimden de oyunu katlayarak, daha doğrusu yukarıya doğru bir ivmeyle yükselterek çıkmış bir parti. Ciddi tecrübelerimiz de var. Çok şükür şuan Genel Merkez kadroları da orada da MYK üzerinde de değişiklikler yapıldı. Orada da bildiğimiz daha önceki görevleri hasebiyle de teknik anlamda ya da teşkilat anlamında bizi doğru yönlendirebilecek arkadaşlarımız ya da büyüklerimizin olduğunu biliyorum. Çok daha sık ve çok daha rahat iletişim halindeyiz Genel Merkezle. Yani bu Bolu’ya özel bir şey değil. 81 İl Başkanıyla bir araya geldiğimizde bunları konuşuyoruz ve bununla da övünüyoruz. Biz kendi yol haritamızı belirlemek adına onlardan çok sık bilgi alabiliyoruz. Bu da bizim için kıymetli” dedi.

“BİZ HER AN HAZIRIZ”

Güner, Ak Parti’nin erken seçime her an hazır olduklarını vurgulayarak, “Yarın sabah uyandığımızda erken seçim zikredilebilir, deklere edilebilir ama biz zaten her zaman kadrolu olarak hazır buna. Bunda da bir sıkıntı yok. Çünkü sandıklarda görev yapacak arkadaşlarımız, mahallelerde sorumlu olarak belirlediğimiz yönetimlerimiz, yine aynı şekilde köylerimizdeki köy temsilcilerimizle beraber biz her an yine ana kademe kadrolarımızla, tüm ilçelerimizle beraber Bolu adına da ve bütün Türkiye adına bunu söyleyebilirim. Çünkü benim geride bıraktığım 4 aylık İl Başkanlığı sürecinde 4 kez Sayın Cumhurbaşkanımla beraber bir araya gelerek İl Başkanları toplantısı vesilesiyle zaten bunları hep konuşuyoruz. Eminim ki bunlar benden öncede böyleydi ki biliyorum öyleydi. Yani her an teşkilatlar üzerinde kadroların eksiksizliği konuşulur ve biz sürekli genişleyerek büyüyen bir aileyiz. Üye sayımız noktasında da şuan nüfusa oranla kıyasladığımızda 11 Milyon üyesi olan bir partiyiz. O yüzden biz her an hazırız Erken Seçimde olsa bizim için bir sorun teşkil etmiyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim