Bolu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından 23. Bizim Mahalle etkinliğini Sarıcalar Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Etkinliğe mahalle sakinleri de yoğun ilgi gösterdi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, etkinlikte mahalle sakinlerini belediye çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Bolu Belediyesi tarafından eski mahalle medeniyetlerinin geliştirilmesi ve mahalle kültürünün canlandırılması amacıyla her ay farklı bir mahallede düzenlenen ‘Bizim Mahalle’ etkinlikleri kapsamında  23’üncüsü Sarıcalar Mahallesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Sarıcalar Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda Cuma Namazı sonrası 23.’sü düzenlenen Bizim Mahalle etkinliğine Sarıcalar Mahallesi sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğe, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçer, mahalle muhtarları, kurum ve daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik, Sarıcalar Mahallesi Muhtarı Kudret Demirel’in konuşmasıyla başladı. Demirel konuşmasında Bolu Belediyesi çalışanlarının emeklerine vurgu yaparak; “Tüm Bolu Belediyesi çalışanlarına mahallemize ve Bolumuza verdiği emeklerden dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım. Hepiniz hoş geldiniz.” dedi.

FASIL EKİBİNDEN DİNLETİ

Ruha hitap eden üç çalgı; ud, klarnet ve kanunun intizamlı birlikteliğiyle Sarıcalar Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda adeta kulakların pasını silen, şarkıların hep bir ağızdan söylenen, katılımcılardan büyük alkış alan mini bir konser gerçekleştirildi.

BAŞKAN YILMAZ MAHALLELİYE SESLENDİ

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, büyük alkış alan fasıl dinletisinin ardından mahalle sakinlerine hitap etti. Yılmaz, Sarıcalar Mahallesi için hazırlanan ‘Bizim Mahalle’ dergisine ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Biz 15 yıldır şehrimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Şu an 23.’sü basılan Bizim Mahalle dergisi de Sarıcalar Mahallesi’nin. Bunlar tespittir demek lazım. Eksiklikler elbette olacaktır, ama tespitlerinizi en düzgün şekilde muhafaza etmeye çalışıyoruz. Gelecekte inşallah bunlar bilimsel bir çalışmaya kaynaklık yapacaktır. Biz Belediye Başkanı olduğumuzda 25 mahalle vardı. Şu an 43 mahalle var. Hepsini yetiştiremedik. İnşallah bizden sonra gelenler, tamamlarlar. Ama sayfa ebatına baktığımızda her yenisi daha kapsamlı oluyor. Emeği geçen arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum.”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, geçmişte yapılan hizmetler ile ilgili de konuştu. Bazı eksikliklerin olabileceğini buna rağmen hedeflediği noktaya ulaşmak için ekibiyle durmadan çalıştığını söyleyen Yılmaz; “Belediye başkanlığına geldiğimiz günden bu yana bir hayalimiz vardı. Çok özel bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafya iklim açısından, rutubet açısından, dört mevsimin de dünyada yaşandığı tek yer. Ne eksek biten bir coğrafyadayız. Tabi böyle bir coğrafyada şehir olunca bu coğrafya ile uyumlu bir şehir oluşturabilirsek, dünyada yaşanabilir en güzel şehri inşa edebilir miyiz, diye düşünerek bu işe başladık. 10 yıl hazırlık dönemimiz, 15 yıl da icra dönemimiz devam etti. Kafamızda hayal ettiğimiz şehri oluşturmak için gayret ettik. Bizi tekrar seçer ya da seçmez diye bakmadan çalıştık. Bu amaca yönelik olarak ekibimizle beraber şehri hallaç pamuğu gibi attık. Bu konuda da çok mesafe aldığımızı bilmelisiniz. Beceremediğimiz bir şey var. Yukarısoku’dan hastaneye direkt bir yol yapıyorduk ya, bazı bölgelere yaptık ama onu neticelendiremedik. Çok yerde çok hareket yaptığımız için, çok şeyde de eksiklerimiz oldu. Fakat biz gücümüz yettiğince şehri geliştirmeye, güzelleştirmeye çalıştık. Bu şehrin Türkiye’deki herhangi bir şehirle kıyaslanacak durumda olmadığını bilmelisiniz. Geldiğimiz konum çok farklı.” dedi.

Diğer şehirlerin sadece kısıtlı miktarda Kuzey’e ve Batı’ya büyüdüğünü fakat Bolu’nun yapılan çalışmalar neticesinde dört yöne doğru da geliştiğini dile getiren Yılmaz; “Şehirler Doğu’ya ve Güney’e büyümezler. Bizim Bolu şehrimizin, Bolu Belediyesi ekiplerimizle beraber yaptığımız çalışmalarla nereye istersek o tarafa doğru büyüdüğünü görürsünüz. Şehri bütün yönlere doğru büyütebildik. Böyle bir şehir inşasıyla uğraştık. Allah’a binlerce şükür ki şehircilik anlamında çok ciddi noktalara geldik.” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, tasarladıkları şehrin oluşumda desteklerini esirgemeyen ve ilk adımın atıldığı mahallelerden biri olan Sarıca Mahallesi’nde; “Önümüzdeki süreç tekrar tekrar değişmeyecek şekilde şehri inşa etmek. Bu şehri, zihnimizdeki şehri oluştururken bizlere büyük destekler verdiniz ve ilk hareketimizi başlattığımız mahallelerden bir tanesi de belki burasıydı.Çok sıkıntılar çektik ama çok şükür ki bir çok şeyi de gerçekleştirebildik.” ifadelerini kullandı.

Bolu’nun geleceğe umutla baktığını söyleyen Yılmaz; “Bizden sonrakilerin de şehri çok iyi noktalara getireceklerine yürekten inanıyorum. Bu şehir bizim şehrimiz. Bu şehre sizler sayesinde 15 yıldır hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. İnşallah bu gururun gelecekte bu şehrin daha iyi noktalara doğru gitmesine vesile olsun diyorum. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

BİZİM MAHALLE DERGİSİ DAĞITILDI

Başkan Yılmaz, konuşmasının ardından mahalle sakinlerine Sarıcalar Mahallesi için özel olarak hazırlanan ‘Bizim Mahalle’ dergisinin Sarıcalar Mahallesi sayısını dağıttı. Dergi dağıtımının ardından katılımcılara pilav ikram edildi.

Editör: TE Bilisim