Çocuk Hakları Gönüllüleri Derneği Bolu İl Temsilcisi İsmailcan Kaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla bir mesaj yayımladı.

Kaya, Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramına sahip olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek; “Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten, bilime açık ve okuyan insanlar olarak yetiştirmek; kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimiz olmalı” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ VE GELECEK NESİLLER DÜNYA VAR OLDUKÇA ÇOCUK BAYRAMINI KUTLAMAYA VE YAŞAMAYI SÜRDÜRECEKLER”

“Çocuklarımız ve gelecek nesiller dünya var oldukça çocuk bayramını kutlamaya ve yaşamayı sürdüreceklerdir” diyen Çocuk Hakları Gönüllüleri Derneği Bolu İl Temsilcisi İsmailcan Kaya; “Geçtiğmiz yıllarda olduğu gibi 23 Nisan, tüm insanlığı tehdit eden küresel Kovid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz, hem kendimizi hem de toplum sağlığını korumak için evlerimizde kaldığımız günlere denk gelmiş olsa da; 23 Nisan’ın coşku ve neşesini ailemizle, evlerimizde en güzel şekilde yaşayarak kutlayacağız. Yaş itibariyle bazı çocuklar virüs, karantina ve pandemi gibi konuları anlamakta güçlük çekebiliyorlar. Bu tarz terimsel kelimeleri ebeveynler basite indirgeyerek, benzetmeler yaparak büyük bir özveriyle çocuklarına anlatmalı. Çocuklarımız da bilsinler ki; bugünlerde alınan tedbirler onların yarınlarda daha sağlıklı, daha mutlu ve daha da büyük coşkularla bayram yapmalarını sağlamak içindir. Çocuklarımız ve gelecek nesiller dünya var oldukça çocuk bayramını kutlamaya ve yaşamayı sürdüreceklerdir.

“ÇOCUKLARIMIZI SEVGİYLE KUCAKLIYORUM”

101’inci yılını yürekten büyük bir onurla kutladığımız bu günde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatanın her karışında yurt savunmasında şehit düşen kahramanlarımızı ve gazilerimizi de rahmetle anıyor, bu anlamlı günün dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim