Bolu protokolü, 24 Kasım öğretmenler günü nedeni ile kutlama mesajları yayınladı.

“ÖĞRETMENLER ÇOCUKLARIMIZI HAYATA HAZIRLAYAN SANATKÂRLARDIR”

Bolu Valisi Aydın Baruş 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Baruş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “24 Kasım 1928’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanı verilmesi sebebiyle 1981 yılından beri kutlanmakta olan Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Eğitim fertlerin ve milletlerin maddi ve manevi inkişaflarını temin eden en önemli unsurdur. İnsan kaynağını iyi bir şekilde eğiterek nitelikli hale getirebilen toplumlar medeniyet yarışında ön sıralarda yer almaktadır. Öğretmenlik; insana hizmeti, sevgiyi, şefkati ve sabrı esas alan, karşılığını hiçbir maddi bedelin ödeyemeyeceği bir özveriyle çalışmayı gerektiren, bu nedenle de toplum tarafından en fazla saygı gören mesleklerin başında gelmektedir. Öğretmenler ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın kişilik hamurunu yoğuran ve onları hayata hazırlayan sanatkârlardır. Bu manada, bugün ülkemizin dünyanın önde gelen güçlerinden biri haline gelmiş olmasında öğretmenlerimizin payı yadsınamaz. Türkiye’nin gelecekte daha güçlü ve müreffeh bir ülke olmasında da yeni nesillerimizi zihnen ve ruhen karakterli kişiler olarak yetiştirecek olan öğretmenlerimizin rolü büyük olacaktır.

Büyük bir fedakârlık ve özveri anlayışı içerisinde geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı geleceğe hazırlamak için gecesini gündüzüne katan, onları milli ve manevi değerlerimizin eşsiz zenginlikleriyle donatarak dürüst bir insan ve vatandaş olmayı öğreten, çocuklarımızın Türkiye’nin geleceğinden sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlayan değerli öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu vesileyle; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm öğretmenlerimizin, eğitim camiasının ve emekli öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

ÖĞRETMENLİK, EN ONURLU MESLEKLERDEN BİRİDİR”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle mesaj yayımladı.

Özcan, Cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı, aydın nesiller yetiştirilmesi için özveriyle çalışarak ve ülkemizin geleceği için, büyük hizmet aşkıyla görev yapman öğretmenlerin önemine değinerek; “Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Öğretmenlik, en onurlu mesleklerden biridir. Öğretmenlerimiz, ülkemizin çağdaşlaşma yolunda en önemli paya sahip olarak,  Cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı, aydın nesiller yetiştirilmesi için özveriyle çalışarak ve ülkemizin geleceği için, büyük hizmet aşkıyla görev yapmaktadır. Eğitim kalitesini belirleyen en önemli unsur olan öğretmenlerimizin hak ettikleri özlük ve sosyal haklarının artırılması gerekmektedir. Nitelikli eğitim, sorunları çözülmüş, iyi yetişmiş öğretmenle olur. Deneme tahtasına dönen bu eğitim sisteminde, bu kutsal mesleği icra etmeye çalışırken, bir yandan Türk eğitim sisteminin sayısız sorunları altında öğrencilerine en iyi eğitimi vermeye çalışmaktadır.  Atanamayan öğretmenlerimizin sorunları boş sözlerle geçiştirilmektedir. Atanamayan öğretmenlerimizin derdine çare olamayan İktidarın bu günü kutlamaya hakkı yoktur.  Bu vesileyle; büyük önderimiz, başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda çocuklarımızı, gençlerimizi eğiten, halkımızı aydınlatan atanan, atanamayan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü en içten duygularla kutlarım” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLER BİR ÜLKENİN GELİŞMESİNİ VE AYDINLANMASINI SAĞLAYAN EN ÖNEMLİ YAPI TAŞIDIR”

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "24 Kasım günü;  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928'de Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul etmesinin yıl dönümü ve 1981 yılından itibaren de “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın yetiştirilmesinde görevini fedakârca yürüten öğretmenlerimiz çok kutsal bir vazifeyi yerine getirmektedirler. Öğretmenler bir ülkenin, bir milletin gelişmesini ve aydınlanmasını sağlayan en önemli yapı taşıdır. Hz. Mevlana yeni bir şey öğrenmeden geçirdiğim bir günde, benim için güneşin doğmasında bir hayır yoktur diyerek öğrenmenin ve öğretmenin önemine değinmiştir. Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve daha ileriye giden bir Türkiye için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerimiz göstermektedirler. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken; bu kutsal mesleği seçen öğretmenlerimiz ile emekli olmuş öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLİK, GÜCÜNÜ SEVGİDEN ALAN KUTSAL BİR MESLEKTİR”

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Öğretmenlerin; üstlendiği misyonla 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyen Türkiye'nin geleceğinin inşasında büyük pay sahibi olduğunu belirten ve kendisi de emekli öğretmen olan İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan kutsal bir meslektir. Ülkemizin aydınlık geleceğini öğretmenlerimizin alın terinde görüyoruz. Öğretmenlerimiz, güzeli ve her alanda yenileşmeyi savunan, milli birliğimizin, beraberliğimizin, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren, geleceğimizin dönüşüm mimarlarıdır. Bu onurlu mesleğin tüm mensuplarına güvenimizin sonsuz olduğunu belirterek, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, mesleklerini icra ederken şehit olan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ülkemizin çocuklarına uzun yıllar eğitim vermiş emekli öğretmenlerimiz ile halen görevleri başında olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum.”

“CUMHURBAŞKANI BİLE SINIFTA ÖĞRETMENDEN SONRA GELİR”

CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türkoğlu mesajında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Unutmayınız ki Cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir” sözünü hatırlatarak öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Türkoğlu; Kurtuluş Savaşını örgütleyerek tam bağımsız bir Cumhuriyet kuran Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  devrimleri ile eserleri ile hal ve hareketleri ile aziz milletimizin Baş Öğretmeni olmuştur.  Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlik mesleğinin önemini ve toplum içindeki yerini vurgulamak için hepimizin kulağına küpe olacak şu cümleyi sarf etmiştir. “Unutmayınız ki Cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir.”

Eğitim sistemindeki yanlışlıklar, OHAL döneminde çıkan KHK’lar ile hükümeti eleştiren Türkoğlu;  Cumhuriyet devrimlerinin ışığında gelecek nesillerimizi yetiştiren değerli öğretmenlerimizin bugün birçok sorunla uğraştığını biliyoruz. Yıllardır vatanımızın her köşesinde görev yapan öğretmenlerimizin önemli bir bölümü, AKP hükümetlerinin eğitim sistemindeki yanlışlarını, özlük haklarındaki haksızlığı dile getirdiği için hukuksuz ihraçlara, açığa almalara, soruşturma ve sürgünlere maruz kaldılar, kalmaya da devam ediyor. AKP Hükümetine sınırsız yetki veren OHAL döneminde çıkarılan KHK’ler ile 34 bin öğretmen, kendilerini savunma hakkı bile tanımadan ihraç edildi.  Devletimizin kurumlarına sızmış vatan hainlerini belirlemek ve bağımsız yargı önüne çıkarmak için getirilen OHAL, AKP hükümetinin elinde kendine muhalif herkesi yok eden bir yapıya döndü. Bugün yaşam tarzları, söylevleri ve bağlı bulundukları sendikalar ile AKP hükümetine muhalif olduğu kamuoyu tarafından bilinen, başta FETÖ terör örgütü olmak üzere hiçbir terör örgütü ile ilgisi olmayan öğretmenlerimizin ve diğer kamu çalışanlarının başına gelenler bunun en büyük kanıtıdır” şeklinde konuştu.

Gelecek güzel ve aydınlık günlerin olacağına işaret eden Türkoğlu; “Nitelikli eğitimin nitelikli öğretmenle mümkün olduğu gerçeği ortadadır. Tüm olumsuzluklara rağmen, işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan öğretmenlerimizin, ekonomik, sosyal, mesleki ve özlük sorunlarının çözülmesi için partimizin üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Hiç şüphesiz ki gelecek güzel ve aydınlık günler öğretmenlerimizin eseri olacaktır. Böylesi saygın ve önemli bir mesleği olan değerli öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

“ÖĞRETEMEN CUMHURİYETİMİZİN IŞIĞIDIR”

CHP Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Tahsin Mert Karagöz 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Karagöze mesajında şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenlik çok değerli bir meslektir sadece okullarda değil, savaş zamanı cephelerde elinde kalemi ile şehit düşendir, minik fidanları ülkesi ve ailesi için hassasiyetle yetiştirendir Öğretmen. Aydınlanma devriminin yılmaz savunucusu, Cumhuriyetimizin ışığıdır. Şuan Ülkeyi yönetenlerin, bizlerin, sahip olduklarımızın kaynağıdır Öğretmen. Ama maalesef günümüzde öğretmen nedir? Diye sorsak, ataması yapılmadığı için kendi canına kıyandır, geliri yetmediği için ek iş yapandır, Milli Eğitim bakanı tarafından rencide edilendir, kendisi farklı ilde çocukları farklı ilde hayatını devam ettirendir, sadece 24 Kasımlarda hatırlanan bir meslek haline gelmiştir öğretmenlik. Bütün bunlara rağmen Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Bu kutsal mesleği siyasete bulaştırmayan, başkalarının propagandasını yapmayan, öğretmen olup da atanan, atanamayan, görevini yaparken şehit olan tüm öğretmenlerimizin "öğretmenler günü" kutlu olsun. Önünüzde saygı ile eğilir, ellerinizden öperim.”

"Öğretmenler eğitim sistemimizin yapı taşlarıdır"

MÜSİAD Bolu Şube Başkanı Abdullah ABAT, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Başkan ABAT, mesajında şunları söyledi: “Mesleğini büyük bir özveriyle ifa eden, gelecek nesillerin yetişmesinde, değerlerin yarınlara aktarılmasında bir meşale gibi toplumları aydınlatan irfan ordusunun neferleri tüm öğretmenlerimize minnet duymaktayım.

Öğretmenlik, bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Bu yönüyle öğretmenler, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır. Öğretmenlerine hak ettikleri değeri vermeyen, onların fedakarlıkları karşısında ahde vefa göstermeyen hiçbir toplumun geleceği yoktur

Bu anlamlı günde aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi ve eğitimcilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm eğitim çalışanlarımızın ve emekli olmuş öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilisim