Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından düzenlenen 24. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı, Bolu’da başladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Türkiye’de bulunan, 120 Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği şubesinden, yüzlerce katılımcının yer aldığı, 24. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı, 150 öğrencinin katılımıyla Bolu’da bulunan Hampton By Hilton otelde başladı.

4 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

ÇYDD Bolu Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen kurultay 25 ve 28 Mayıs tarihleri arasında devam edecek. Kurultay boyunca 18 farklı konu başlığında, “Öğrenci Beslenme”, “Elektronik Veri Güvenliği”, “Karbon Ayak İzi” gibi birçok güncel soruna gençler tarafından çözüm aranacak. Ayrıca Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi ve Ali Mahir Başarır ile Umut Oran da gençlere konferans verecek.

GENEL BAŞKAN GENÇLERİ SELAMLADI

Kurultayın ilk gününde, çevrimiçi bağlantı ile katılımcıları selamlayan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “Gençliğin sorunlarını konuşarak çözümler üreteceksiniz. Biz de ürettiğiniz çözümleri can kulağıyla dinleyip hayat geçirmek için emek vereceğiz. Siz çok önemlisiniz, siz baş tacımızsınız. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk boşuna bu ülkeyi size emanet etmemiştir. Biz de derneğimizi size emanet ediyoruz. Bu derneğin geçmişini unutmadan, geleceğini yaşatmak, ortaya çıkarmak sizin göreviniz. Bunu en iyi şekilde yapacağınıza inanıyoruz. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği mensubu olmak, içinde yer almak, 120 şubemizin içinde bulunmak, inanılmaz güzel bir duygu yaratıyor”  diye konuştu.

“EV SAHİPLİĞİ YAPMANIN ONURUNU TAŞIYORUZ”

Kurultaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını aktaran Bolu Şube Yönetim Kurulu Başkanı Necla Bülbül Ataman ise, “Sizlere ev sahipliği yapmanın onurunu taşıyoruz. Türkiye’nin 120 şubesinin temsilcileri sizler, gelecekte söz sahibi olacak, yaşamı geleceğe taşıyacaksınız. İnanıyor ve güveniyoruz. Ayşe Hocam’ın da dediği gibi, ‘Baştacısınız.’ Bu yolda Atatürk’ün ilke ve devrimleri, değerli Hocam Prof. Dr. Türkan Saylan’ın ışığı hep yanınızda olacaktır. Biliyoruz ki Cumhuriyet’in yetiştirdiği güzel insan hocamız özgün ve evrensel düşünce sistemi ile kendine has eylem anlayışı ile hem bir doktor olarak hem de profesyonel bir gönüllü olarak binlerce gencimizin hayatına dokunmuş ve gönüllerinde derin izler bırakmıştır. Siz sevgili gençler, iyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz” ifadelerini kullandı.

Kurultay konferanslarla devam etti.

Editör: TE Bilisim