3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit ve özel eğitim öğrencileri, Bolu Valisi Ahmet Ümit’i makamında ziyaret ettiler.

Koronavirüs sebebiyle ülke genelinde alınan salgınla mücadele tedbirlerine paralel olarak ilimizde de alınan tedbirler kapsamında dar kapsamlı, sınırlı katılımlı ve temsili olarak planlanan “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen ziyarete Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Gündüzlü Bakım Merkezi Sorumlusu Fatma Turhan, merkezde eğitim gören Gamze Yaman Türk ve Salih Acar, Özel Dilay Bakım Merkezi kurucusu Ali Can ve Merkez Sorumlu Müdürü Esra Cengiz katıldı.

“ERİŞİLEBİLİRLİK BELGESİ” VERİLDİ

Hizmet binasında, engelli bireylerimizin sosyal hayata aktif bir şekilde katılımlarını sağlayacak düzenlemeleri yaparak “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazanan Özel Dilay Bakım Merkezi’ne belgesi de verildi.

Özel Dilay Bakım Merkezi kurucusu Ali Can'a “Erişilebilirlik Belgesi”’ni veren Vali Ümit, "2020 Yılı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından "Erişilebilirlik Yılı" olarak ilan edildi. İlimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak düzenlemeleri yapmak ve kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalara erişimlerine uygun hale getirerek erişilebilirlik belgesi alacak kurum ve kuruluş sayısını artırmak en önemli misyonlarımızdandır" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle düzenlenen etkinlikler ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün engelli vatandaşlarımızla ilgili çalışmaları hakkında Vali Ahmet Ümit’e bilgiler verdi.

“ÖNEMLİ OLAN GÖNÜLLERDE VE ZİHİNLERDE ENGEL OLMAMASIDIR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal devlet ilkesini en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışan büyük bir devlet olduğunu belirten Vali Ümit, “Dünyada hiç kimse eşit değildir. Herkesin kendisine göre avantajlı ve dezavantajlı yanları vardır. Ama önemli olan gönüllerde ve zihinlerde engel olmamasıdır. Engellilerimize yapılan hizmet, medeniyetimize yapılan hizmettir. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” prensibiyle her işin ve hizmetin merkezine insanı koyan Devletimiz, özellikle son 15-20 yılda gerek engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak gerekse sosyal hayata aktif şekilde katılmalarını sağlamak amacıyla çok ciddi çalışmalar yaptı” dedi.

“ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK BİR İNSANLIK GÖREVİDİR”

İnsanı sevmenin, insana kıymet vermenin kadim kültürümüzün özü olduğunu ifade eden Vali Ümit, “Engellilerin hayatını kolaylaştırmak, sosyal, ekonomik ve psikolojik yönlerden onları desteklemek hepimiz için bir gönül işi aynı zamanda bir insanlık görevidir. Yapılan tüm çalışmalar devletin vatandaşına gösterdiği sevginin bir tezahürüdür. Hakkın hak sahibine teslimidir. Devletimizin son yıllarda sağladığı imkânlarla bu gün itibariyle Bolu il genelinde ; 1459 vatandaşımız engelli bakım maaşı almakta, 920 engelli vatandaşımız da kamu ve özel sektörde istihdam edilerek ülkemizin kalkınmasına ve güçlenmesine katkıda bulunmaktadır” dedi.

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinliklerinin Koronavirüs sebebiyle ülke genelinde alınan salgınla mücadele tedbirlerine paralel olarak ilimizde de alınan tedbirler kapsamında dar kapsamlı, sınırlı katılımlı ve temsili olarak planlandığını belirten Vali Ümit, “Geniş bir katılımla kutlanması gereken bu günü maalesef pandemi sebebiyle dar kapsamlı ve sınırlı katılımlı kutlamak zorunda kaldık. Topyekûn mücadele ederek bu virüsü yenebiliriz. Temennimiz o ki koronavirüs denilen illet en kısa zamanda yok olur ve programlarımızı da daha rahat bir şekilde yaparız. Bu da bütün vatandaşlarımızın salgınla mücadelede alınan genel ve yerel tedbirlere tam olarak uyması ile mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.

Engelli vatandaşlarımıza gösterilen duyarlılık ve hassasiyet için şükranlarını belirten Vali Ümit, “Cumhurbaşkanımızın şahsında engelli vatandaşlarımızın hayat şartlarının iyileştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Tüm engelli vatandaşlarımızın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü kutluyor, kendilerine ve kıymetli ailelerine saygı ve muhabbetlerimi sunuyor, sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

“SADECE BUGÜN DEĞİL HER ZAMAN ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Gündüzlü Bakım Merkezi öğrencileri Gamze Yaman Türk ve Salih Acar'a çeşitli hediyeler vererek tüm engelli vatandaşlarımızın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü kutlayan Vali Ümit, sadece bugün değil her zaman engelli vatandaşlarımızın yanlarında olduğunu ifade etti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle gerçekleşen ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim