MHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Osman Artuç, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutlayarak, “3 Mayıs, Başbuğumuz Alparslan Türkeş'ten Ülkücü harekete intikal eden ulvi bir mirastır.” dedi.

MHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Osman Artuç yaptığı açıklamada; “Beş bin yıllık zengin bir tarihe sahip olan Türk Milleti, tarih sahnesine ilk çıktığından beri doğruluğuna iman ettiği, inanç esaslarıyla yoğrulmuş, bu esaslar doğrultusunda hayatına yön vermiş, kültür ve medeniyetler inşa etmiştir. Son olarak, cihana en son peygamber olarak gönderilen yüce insan Hz. Muhammed (SAV) in çağrısına kulak vererek İslam’ı din olarak benimseyen Türk milleti, bin yıldır bu ışıkla dünya arenasında önemli roller üstlenmiştir. Türk milliyetçileri bunun idrakında yollarını çizmeye devam etmektedir.

“1944 yılının 3 Mayıs günü Türkçülük- Turancılık davasının başladığı gündür. 3 Mayıs 1944 günü birçok Türk vatanseveri, Türk milliyetçisi, Türklük’ü ve Türkçülük’ü bastırmak için tevkif edilerek zindanlara atılmıştır. Uzunca süren muhakeme sonucunda cezalara çarptırılmıştır. 1944 olaylarında yargılananlar ve ceza alanlar, zulüm görenler hiçbir zaman ülkelerine ve devletine ters düşmemişler ve bu durumu kin tutarak içinden çıkılmaz bir hale asla getirmemişlerdir. Zulüm görmüşler, zindanlara atılmışlar, tabutluklara konmuşlar, fakat yılmamışlardır. Davalarından dönmemişlerdir. Daha sonraki yıllardaki gelişmeler onları tarih önünde haklı çıkarmıştır. 3 Mayıs Türkçü hareket, siyasal Türk Milliyetçiliği için, Türk Milliyetçiliğinin devletten tasfiyesine karşı hala devam eden bir direnişin başladığı gündür. Türkçülük yükselmek için değil, yükseltmek içindir. Türkçülük bir fikir olduğu kadar da inançtır. Asil Türk milletinin bize bıraktığı mirasta  Türkiye Cumhuriyeti  devletidir. Bu Türk devletini de diğerlerini de olduğu gibi Türk milleti kurdu. Bu devletin kurucuları olarak devamlılığını sağlamak da bizim boynumuzun borcudur. 3 Mayıs, Başbuğumuz Alparslan Türkeş'ten Ülkücü harekete intikal eden ulvi bir mirastır. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu bugünlerde yolumuza ışık tutacak büyük Türkçü Ziya Gökalp’ın bir şiirini hatırlatmakta fayda vardır;

Sorma bana oymağımı, boyumu…

Beş bin yıldır millet gibi yaşarım.

Sorma bana âilemi, soyumu..

Soyum türklük, soy büyüğüm hünkârım…

Süngü beni ayırsa da, vahdetimi unutmam.

Dilde, dînde müşterekiz, hep gelmişiz bir belden.

Devletimin kaygusuyla milletimi unutmam;

Anadolu bir iç eldir, ayrılamaz dış elden…

Deme bana Oğuz, Kayı, Osmanlı;

Türk’üm, bu ad her ünvandan üstündür…

Yoktur Özbek, Nogay, Kırgız, Kazanlı.

Türk milleti bir bölünmez bütündür..

Son olarak kendisini Türk hisseden ve bununla gurur duyan bütün vatandaşlarımızın 3 Mayıs Milliyetçiler Gününü kutlar, Yüce Türk Milletine Sağlık ve Esenlikler dilerim.” ifadelerine yer verdi.

 

Editör: TE Bilisim