Aşçılık Okulu Mezunları Derneği (ASOMDER) tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen Ulusal Aşçılık Kampı devam ediyor.

Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığıyla düzenlenen kamp, 7 Mayıs'a kadar devam edecek.

Türkiye'nin dört bir yanında eğitim veren 47 üniversitenin "Aşçılık", "Gastronomi", "Gastronomi ve Mutfak Sanatları", "Mutfak Sanatları ve Yönetimi" programlarında bulunan öğretim elemanları ve öğrencileri bir araya getiren kamp, katılımcıların Türk ve dünya mutfağının inceliklerini öğrenerek, mesleki açıdan kendilerini geliştirmesine katkı sunacak.

ASOMDER Başkanı Levent Demirçakmak, yaptığı açıklamada, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri kampın, giderek kurumsallaşarak geleneksek hale gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Demirçakmak, "Dernek olarak düzenlediğimiz bu kampın giderek daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyoruz. Daha geniş kitle demek, Türkiye’de daha fazla aşçı ve aşçı adayına ulaşmak, onların bilgi ve vizyonlarının artması demek. Öte yandan giderek kurumsallaşan bu kamp Türkiye ve uluslararası arenada iyice bilinir hale geldiğinde, Türk mutfağının uluslararası tanınırlığı için faaliyetler yapabilmek de mümkün olacak." diye konuştu.

Bu seneki kampta, workshop, seminer, tanıtım, tadım ve sohbet gibi etkinliklerde bulunacaklarını anlatan Demirçakmak, Mengen dışından davet edilen katılımcıların organizasyon boyunca, konaklama, yeme ve içme ihtiyaçlarının da dernek ile proje ortakları tarafından karşılandığını belirtti.

Editör: TE Bilisim